VIDEO Rimac sprema iznenađenje za Međunarodni salon automobila u Ženevi

Rimac automobili su na svojim su web-stranicama objavili prvi najavni video za svoj novi model.

U šturoj najavi, u kojoj je navedeno tek da se “ne igra po pravilima” – “Why play by the rules, when you can change the game / zašto igrati po pravilima kada možete promijeniti igru – istaknuto je i kako će više biti poznato u ožujku, kada se održava svjetski poznat Međunarodni salon automobila u Ženevi.

Operativna direktorica Rimac Automobila, Monika Mikac, rekla je da će novi model biti udobniji i skuplji od Concept Onea, ali da će imati i bolje performanse.

VEZANE VIJESTI
Rimac najavio novi automobil, predstavit će ga u Ženevi
Iako mu je radni naziv Concept Two, definitivno se novi model neće tako zvati, rekla je Mikac za Autocar, dodavši da će novi automobil biti udobno luksuzan, nešto veći od Concept Onea, ali i dalje dvosjed. Dodala je da kompanija ne planira napraviti automobil s četiri sjedala.

Performanse će mu biti još bolje od onih u Concept Oneu, čije zadnje izdanje raspolaže snagom od 1.224 KS, a brzinu od 100 km/h postiže za 2,5 sekunde, a maksimalna mu je brzina 355 km/h.

I dok je Concept One proizveden u osam primjeraka, nadolazeći model bit će proizveden u 100 primjeraka, a Mikac je izrazila nadu da će prvih 20 automobila biti prodano u prvoj godini.

“Concept Two i dalje će biti u istom rangu s Paganijem, Koenigseggom i Bugattijem, kazala je Mikac i dodala da će biti još skuplji od Concept Onea, čija se cijena kreće oko milijun funti.

Osim toga, novi model imat će veći kapacitet baterije, iako je Mikac potvrdila da duljina vožnje nije primarna briga klijenata koji kupuju Rimac automobile, jer ih se ne koristi u svakodnevnoj vožnji.

I po dizajnu će novi model biti sličan modelu Concept One. Mikac je istaknula da su bočne linije auta svojevrsno odavanje počasti kravati, koja je nastala u Hrvatskoj, te da će to biti okosnica i budućih modela.

Facebook Komentari