Ured Predsjednice RH demantirao Grmoju: Nemamo kaznenu prijavu protiv Todorića

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja danas je ustvrdio kako ima saznanje da u Uredu predsjednika na Pantovčaku još od 90-ih stoji kaznena prijava protiv Ivice Todorića.

“Kaznena prijava je podignuta 90-ih, dostavljena je Uredu predsjednika i tamo je pohranjena već neko vrijeme”, tvrdi Grmoja.

“To pokazuje da su zakazali Državno odvjetništvo i pravosudni sustav jer po toj kaznenoj prijavi nije napravljeno ništa”, kazao je Grmoja.

Tragom izjave Nikole Grmoje poslali smo upit Uredu predsjednice Republike Hrvatske iz kojeg su demantirali takve tvrdnje.

”Arhivsko gradivo nastalo djelovanjem prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana kao i arhivsko gradivo nastalo djelovanjem bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića u razdoblju do 2009. godine Ured predsjednice Republike Hrvatske predao je Hrvatskom državnom arhivu sukladno članku 14. stavka 3. Zakona o arhivskom gradivu i arhivima („Narodne novine“, broj 105/97., 64/00., 65/09. I 125/11.).

Temeljem rečenog nema dokumenta iz tog vremena koji bi se nalazili u Uredu predsjednice Republike Hrvatske”, poručuju iz Ureda predsjednice.

Grmoja: U Uredu predsjednice nalazi kaznena prijava koja je devedesetih godina podignuta protiv Ivice Todorića

Facebook Komentari