Čak je i odvjetnik Ivana Crnjca, Ljubo Pavasović Visković, iznenađen puštanjem na slobodu uhićenih u Akciji Agrokor

Ad

Odvjetnik Ivana Crnjca, Ljubo Pavasović Visković, gostovao je u programu N1 i komentirao odluku suca istrage, koji je Ivici Todoriću odredio istražni zatvor, dok je sve osumnjičene pustio da se brane sa slobode.

Jeste li se iznenadili odlukom suca istrage?

Mislim da bi bilo tko tko je bio u sudnici lagao da nije iznenađen, zato što je praksa dosad bila takva. Olako se određivao istražni zatvor, a jučer je sudac istrage konačno primijenio pravo u punom smislu.

Vaši kolege su cijelu stvar ocijenili debaklom, brodolomom DORH-a…

Ja ne volim takve velike riječi u javnom prostoru. Da je to razočaranje za optužbu, jest, ali rano je govoriti o debaklima. Trebamo se posvetiti svom poslu.

Crnjac je kratko iznosio obranu, hoćete li je sad nadopunjavati?

Ja sam nekoliko puta rekao da je potpuno avanturistički iznositi obranu, jer ne znamo što je u spisu. On dosad ima desetine tisuća strana. Ono što je izvjesno, u sljedećem periodu predstoji proučavanje tih spisa.

Koja je daljnja procedura?

Ispitivanje je obvezno. Iznošenje obrane je na dispoziciji, mi ćemo odlučiti kad ćemo je iznijeti, a to ćemo napraviti kad dogovorimo što ćemo i nakon toga ćemo kontaktirati Državno odvjetništvo i odgovarati na pitanja i iznijeti obranu.

Zar nije Crnjac bio prvi čovjek financija u Agrokoru?

Ne, on nije bio prvi čovjek financija u Agrokoru. On je ta izvješća viđao neposredno prije nego bi bila objavljena na webu društva, a nikako nije sudjelovao u njihovom stvaranju.

Facebook Komentari