Nakon Lidla i Konzuma, stigle nove prijevare na internetu

U novoj phishing kampanji prevaranti koriste stvarna imena visoko pozicioniranih osoba u određenoj instituciji te šalju zahtjeve za plaćanjem.

Nakon što su lažni kuponi Lidla, Konzuma, Bipe i Croatia Airlinesa zatrpali naše društvene mreže, a iz navedenih kompanija upozorili na prijevaru, novi pokušaji stižu putem maila.

Riječ je, kako upozorava CERT, o phishing kampanji u kojoj prevaranti koriste stvarna imena visoko pozicioniranih osoba u određenoj instituciji. U ovom slučaju, ovisno o tipu funkcije, prevaranti se predstavljaju imenom predsjednika Uprave, predsjednika Upravnog vijeća, ravnatelja i slično. S navedenih se adresa djelatnicima računovodstva i drugim odgovornim osobama šalju lažni zahtjevi za uplatom određene svote novca.

“Prema trenutno dostupnim podacima, kod spornih se poruka lažira adresa pošiljatelja, odnosno From polje, u kojem stoji ime ovlaštene osobe koja doista i radi u ciljanoj tvrtki/instituciji, a u polju To se nalazi ime djelatnika iz ciljane tvrtke/institucije, dok se u polju Subject pojavljuju riječi Platiti, Plaćanje, Bankovni transfer, Hitno plaćanje, Molim hitno plaćanje i slično”, stoji u upozorenju.

Prevaranti su u cijelu priču upleli i Poreznu upravu, koja se također oglasila.

‘Unazad tjedan dana Porezna uprava dobiva upite poreznih obveznika o zaprimljenoj elektroničkoj pošti sumnjivog sadržaja koja je pristigla sa adrese informiranje@porezna-uprava.hr. Kako Porezna uprava s navedene adrese elektroničke pošte nije dostavljala poreznim obveznicima nikakve obavijesti, ovim putem izvješćujemo da navedena elektronička pošta nije poslana sa službene adrese Porezne uprave, već se radi o zlonamjernom korištenju iste. Stoga molimo da ukoliko zaprimite elektroničku poštu naziva Zahtjev za prisilnu naplatu istu zanemarite’, kažu iz Porezne, javlja tportal.

Facebook Komentari