Sastanku čelnika članica Američko-jadranske povelje (A5) u Crnoj Gori, nazočit će pored RH te inih dužnosnika i američki potpredsjednik Mike Pence!

Ad

Potpredsjednik Sjedinjenih Država Michael Richard “Mike” Pence početkom sljedećeg tjedna službeno će posjetiti članicu NATO-a, Crnu Goru, na poziv predsjednika vlade Duška Markovića.

Crnogorski premijer bit će domaćin posebnog sastanka čelnika država članica Američko-jadranske povelje (A5), koji će biti održan 2. kolovoza ove godine u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, a na kojem će sudjelovati i američki potpredsjednik Michael Richard “Mike” Pence, prenosi priopćenje crnogorske Vlade Radio Televizija Crne Gore (RTCG).

“Bit će to dosad najvažniji međunarodni skup održan u Crnoj Gori jer su pozivi za sudjelovanje upućeni čelnicima Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Albanije i Makedonije, koji uz Crnu Goru čine A5, kao i državama sa statusom promatrača: Republici Kosovu, Republici Sloveniji i Republici Srbiji”, priopćeno je jučer iz crnogorske vlade.

Srdačan susret hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović s američkim potpredsjednikom Michaelom Richardom “Mike” Penceom u njemačkom gradu Münchenu 19. veljače 2017. godine

Podsjetimo, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović već se srela s američkim potpredsjednikom Michaelom Richardom “Mike” Penceom u njemačkom gradu Münchenu 19. veljače 2017. godine, tako da će ovaj Penceov posjet Crnoj Gori rezultirati susretom američkog potpredsjednika Pencea na visokoj razini. HRT je potvrdila kako će u Crnoj Gori Republiku Hrvatsku predstavljati premijer Andrej Plenković.

Michael Richard “Mike” Pence je najviši američki dužnosnik koji će posjetiti Crnu Goru.

“Posjet, koji će uslijediti nakon nedavnih sastanaka crnogorskog predsjednika Duška Markovića u Washingtonu s Michaelom Richardom “Mike” Penceom i državnim tajnikom Rexom Wayneom Tillersonom, još jedna je potvrda odličnih političkih odnosa Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država te strateškog partnerstva dvije zemlje”, kaže se u priopćenju.

Crnogorski predsjednik Duško Marković je pozvao Michaela Richarda “Mike” Pencea u službeni posjet prilikom službenih razgovora 5. lipnja ove godine u Bijeloj kući. (Theo Ljubić, RTCG)

Facebook Komentari