Zastupnički dom američkog kongresa odobrio je novac za izgradnju zida duž cijele granice s Meksikom

Zastupnički dom američkog Kongresa odobrio je jučer vojni proračun za sljedeću godinu, a u njemu se zahvaljujući “zakonodavnom manevru” Republikanaca našlo i milijardu i šest stotina tisuća dolara za izgradnju novog zida na granici s Meksikom, koji je bio jedno od glavnih obećanja aktualnog američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa u predsjedničkoj izbornoj kampanji.

Protiv izgradnje zida su Demokrati, ali i značajan broj Republikanskih senatora i kongresmena

Izgradanja zida na granici sa Sjedinjenim Meksičkim Državama mogla bi koštati oko dvadeset i jednu milijardu dolara, a protiv zida su Demokrati, ali i značajan broj Republikanskih senatora i kongresmena.

Granicu s Meksikom Amerikanci nadgledaju i s dronovima iz zraka

Ishod glasanja za vojni proračun bio je 235 glasova ZA, naspram 192 glasa protiv, a Demokrati su u raspravi isticali da je novac za zid “otrovna pilula” i pokušat će u Senatu srušiti predviđeno izdvajanje novca za izgradnju zida na granici s Meksikom, prenosi britanski Reuters.

Konjička patrola američkih rendžera uz granicu s Meksikom

Vojni proračun Sjedinjenih Američkih Država će za sljedeću godinu iznositi šest stotina i pedeset i osam milijardi dolara, što je šezdeset i osam milijardi više u odnosu na prethodni proračun.

Brza vozila Amerikanci koriste pri hvatanju meksičkih i latinoameričkih ilegalaca na granici

Povećavaju se izdvajanja za novo naoružanje, posebice proturaketnu zaštitu, a predviđena je i povišica plaća američkim časnicima i vojnicima od 2,4 posto. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari