Izraelska policija likvidirala trojicu palestinskih terorista koji su pucali na ljude kod džamije Al-Aqsa

Trojica palestinskih terorista otvorila su vatru u Jeruzalemu nedaleko od svetih mjesta u Starom gradu, pri čemu su ranjena tri izraelska civila, dva od njih kritično, prije no što su teroriti na mjestu ubijeni, priopćile su domaćim i svjetskim medijima policija i sigurnosne službe Države Izrael.

Vojni radio Države Izrael, javlja britanski Reuters, objavio je da je pucnjava bila pored svetog mjesta koje židovi zovu Brdo hrama, a muslimani Plato džamija.

Izraelske antiterorističke specijalne jedinice ubile su na mjestu trojicu palestinskih terorista

Tamo se nalazi i glasovita džamija Al-Aqsa, treće najsvetije mjesto Islama, te Kupola na stijeni iz 7. stoljeća.

Policija i sigurnosne službe Države Izrael izvjestili su medije o incidentu i do u detalje pojasnili kako su njihove antiterorističke specijalne jedinice ubile trojicu napadača, za koje je istraga nakndano utvrdila da pripadaju palestinskom ogranku islamističkih terorista vjerojatno bliskih takozvanoj Islamskoj državi, javljaju izraelski mediji Haaretz, Israel Hayom i drugi. Takozvana Islamska država još nije preuzela odgovornost za napad.

Antiterorističke postrojbe Države Izrael nadgledaju situaciju nedaleko džamije Al-Aqsa kod Brda hrama.

Izraelska hitna služba dvojicu je ranjenih građana prebacila u obližnju bolnicu i pružila im je prvu pomoć.

Policija Države Izrael je nakon pucnjave objavila da je poprište incidenta zatvoreno, te da danas neće biti održane redovite muslimanske molitve koje se i inače održavaju svakog petka u tjednu.  (Theo Ljubić, Reuters, Israel Hayom, Haaretz)

Facebook Komentari