Goran Marić: Postignut dogovor oko statusa članova Upravnog vijeća CERP-a

Izvor: Dražen Prša

Ministar državne imovine Goran Marić, jedan od ministara koji je pod velikim “povećalom” hrvatske javnosti zbog resora koji mu je dodjeljen i koji ima jedno od najznačajnijih strateških interesa za Hrvatsku, kazao je da se posljednjih dana u medijima piše o novom Nacrtu prijedloga Zakona o upravljanju državnom imovinom a čija je javna rasprava u tijeku.

Jedna od odredbi u novom prijedlogu Zakona tiče se i statusa članova Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP).

“Upravo na tu temu održao sam radni sastanak s Davorom Majetićem, predsjednikom HUP-a i Mladenom Novoselom predsjednikom SSSH.

Sastanak je bio konstruktivan. Ocijenili smo kako postoji potreba zadržati kvalitetan odnos socijalnih partnera te postoje zajednički, razumski i životni interesi svih sudionika sastanka oko ove vrlo važne teme – upravljanja državnom imovinom” – kazao je Marić.

Dodao je da su zaključili kako je prirodno i logično da predstavnici sindikata i poslodavaca sudjeluju u radu Upravnog vijeća CERP-a ali bez prava odlučivanja kao što je bilo do sada, budući da njihov status ne uključuje odgovornost za upravljačku politiku samog Centra.

Share This Article