Bernardić o Sauchinoj potpori Vladi: Tu se u pozadini, kao i s Vrdoljakom, događalo nešto mračno

Foto: Dnevnik Nove TV

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je posljednje poteze bivšeg stranačkog kolege Tomislava Sauche izrazivši sumnju u razgovoru za Novi dan da se ‘u pozadini događalo nešto mračno’.

Podsjetimo, Saucha je dao podršku Andreju Plenkoviću prilikom glasanja o nepovjerenju ministru financija Zdravka Marića, kao i kod izbora Gordana Jandrokovića za novog predsjednika Sabora, potom i za nove ministre u Plenkovićevoj vladi utrčavši u Sabornicu sekundu prije glasanja.

Do prije koji mjesec Saucha je bio član SDP-a, no tu je stranku sam napustio nakon što je protiv njega pokrenuta istraga u tzv. aferi dnevnice, čiji je posljednji čin zasad ‘potraga’ za Sandrom Zeljkom, tajnicom u Vladi, koju se sa Sauchom sumnjiči da je preko fiktivnih putnih naloga i varajući na dnevnicama oštetila proračun.

Saucha, bivši predstojnik Ureda premijera Zorana Milanovića, našao se pod istragom Uskoka zbog sumnje da je od kraja 2013. do siječnja 2016. na neistinitim putnim nalozima za nepostojeća putovanja savjetnika premijera pribavio 540.000 kuna i 1.360 eura.

S obzirom na navedeno, njegovi potezi tjednima izazivaju brojne upitnike je li podrška imala svoju cijenu, a nedavno je bio i s HNS-ovcima na sastanku kod Plenkovića. Na sve se u razgovoru za Novi dan osvrnuo i Bernardić: “To je tragično, žao mi je što je šef Milanovićeva kabineta kao dio aparata za održavanje na životu spasio tu većinu, tu se u pozadini, kao i s Vrdoljakom, događalo nešto mračno, ali odgovor na to pitanje zna samo Saucha, a bojim se da on oko toga neće progovoriti”.

Facebook Komentari