Afera Dnevnice: Sud ne može naći ženu koja je godinama radila u Vladi

Koliko je teško doznati adresu osobe koje je godinama bila zaposlena u Vladi, točnije u Uredu premijera?

Ako je suditi po onom što se događa u aferi Dnevnice, vrlo teško. Jer sud već više od mjesec i pol dana muku muči s dostavom svojih odluka Sandri Zeljko, koju se s Tomislavom Sauchom sumnjiči da je preko fiktivnih putnih naloga i varajući na dnevnicama proračun oštetila za oko milijun kuna, piše Večernji list.

Pa stoga izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prošli tjedan ponovo nije raspravljalo o žalbi USKOK-a na odluku suca istrage Olivera Mittermayera koji je ukinuo rješenje o provođenju i proširenju istrage.

Razlog tome je što ta odluka nije dostavljena Sandri Zeljko, jer se dostavnice s adrese koju sud ima vraćaju na sud, što znači da ona odluku nije primila. A kako odluka mora biti dostavljena strankama, izvanraspravno vijeće odlučilo je spis ponovo remisorno vratiti sucu istrage s uputom da odluku stavi na oglasnu ploču suda. To se čini kada je osumnjičenik nedostupan, a objavom na oglasnoj ploči smatra se da je obaviješten. Tek kad to bude napravljeno, raspravljat će se o žalbi USKOK-a. Inače, ovo je drugi put da je vijeće remisorno vratilo spis sucu Mittermayeru, a prvi put je problem bio što on svoju odluku o ukidanju rješenja o provođenju i proširenju istrage nije poslalo obranama. A kada je to pokušao napraviti, pojavio se problem s adresom Sandre Zeljko.

Problem je možda u tome što ona ne živi na adresi na kojoj je prijavljena. Naime, službeno prebivalište ima u Vukovaru, a ustvari živi u Zagrebu bez prijavljenog boravišta. Tu zagrebačku adresu u svojim je podacima dala kada je ispitivana na USKOK-u i na tu joj je adresu sud u više navrata slao obavijesti. No kako sud nije dobio dokaz, tj. dostavnicu, da joj je pošiljka uručena, smatra se da ona nije obaviještena o onom što se događa u istrazi pokrenutoj protiv nje.

Tome će se sada doskočiti objavom na oglasnoj ploči suda.

Facebook Komentari