Pozadina napada Miranda Mrsića na Davora Bernardića, kao i veza oko Lex Perkovića

Piše: Denis Kuljiš, fb

Htio bih samo napomenuti da je Mirando Mrsić oko Perkovića nastupao u funkciji Ive Josipovića za kojega je bio vezan onda, kao što je to i danas.

Mirando i ministar pravosuđa Orsat Miljenić bili su Josipovićevi pivoti u aferi Lex Perković. I sad se, dakle, ponovo javlja Mirando te ruši Bernija a opet je aktivan i – Ivo Josipović.

Procijenio je, valjda, da mu ne prijeti nikakva opasnost. Zamp i zampovština stoje nikad bolje, vrti se između 150-200 milijuna kuna godišnje, sve uredno i legalno, jedino ne možeš naći podatke kome novac ide, po koliko (to su, kao, privatni podaci), niti zašto sva autorska prava (ne samo muzička, nego i filmska i ostala) u Hrvatskoj vodi i obrađuje Zamp, koji to zapravo i ne radi, nego sav posao prepušta dvjema privatnim tvrtkama Emporium na koje legne oko sedamdeset milijuna kuna kao nadoknada za njihov mali trud.

Vlasnik oba Emporiuma je, koliko se zna, Josipovićev kum Marko Vojković. Dva puta se mijenjala hadezeovska vlada, a u tom sektoru se ništa nije promijenilo.

Zampu je nadležan Državni zavod za zaštitu autorskih prava gdje je direktorica imenovana u doba Milanovića i Josipovića. Ostala je ista, nesmijenjena, ima oko 100 zaposlenih i 21 milijun kuna budžeta.

Ništa ne propituje, osim što provodi godišnji ”administrativni nadzor” (bez ulaženja u brojke). Čak je u Zavodu ukinut Odjel za zaštitu autorskih prava – smatraju da to ne zaslužuje posebnu pažnju.

Pa naravno da ne zaslužuje, kad lijepo ide sve samo od sebe, a prihod dolazi ravno iz tv-pretplate. Zavod je dio Ministarstva znanosti i obrazovanja. Tek se tamo nitko ne želi baviti ovim pitanjem.

Nisu ludi – ionako su jedva preživjeli napad na svog ministra zbog plagijata, samo bi im trebalo da otvore problem muzičko-flimadžijskog uhljebilišta pa da se na njih stušti tisuću osica, izjavama o prodoru ustaštva kroz računovodstvo i reviziju.

Zato nemojmo na Mirandov ispad gledati kao na izolirani čin jednog bivšeg ministra koji sa ženom posjeduje tvrtku medicine i farmacije, unosnu poput samoga Zampa, pa je dokon i neutaživo željan političke promocije.

Ne, Mirandov napad je priprema terena za Josipovića, koji već traži prostorije za novu stranku, a naokolo u povjerenju širi da mu iz SDP-a nude da preuzme vodstvo.

Zato što prije na izbore! Onda u Sabor neće Mirando, Ranko Ostojić, Orsat, Igor Dragovan i mnogo, mnogi drugi… Kakvi god bili preostali, neki od ovih najgorih tupeža će zauvijek iščeznuti s političke scene.

Plenkoviću su potrebni izbori, Bernardiću su potrebni izbori, jedino HNS-u i HSS-u nisu potrebni, a ako HDZ ide s Milanom, što bi im bilo pametno, moći će obim tim nepostojećim strankama ponuditi dil koje neće moći odbiti: proporcionalnu zastupljenost prema bilo kojem pokazatelju ili izbornom rezultatu.

Ili ništa. Što bi broj mandata SDP-a maksimiralo, iako im ne može donijeti vlast, a ionako nema kombinacije koja bi im je donijela…

Mrsić odgovorio predsjedniku SDP-a : Bernardić nas je sve prevario i ozbiljno naštetio stranci

Facebook Komentari