Bačić o Orepićevom pozivu narodu na ulice: To je udar na državne institucije, zazivamo Makedoniju, zbog jednog ministra?

Branko Bačić osvrnuo se u Saboru na to kako je “razriješeni ministar unutarnjih poslova” jutros kazao kako narod treba promptno reagirati.

“To je udar na državne institucije, on poziva ljude na ulicu! Zazivamo Makedoniju, zbog jednog ministra? Nije točno da je ministar razriješen kad mu Sabor izglasa razrješenje, nego kad ga premijer razriješi. Predsjednik Vlade je prenio ovlaštenje za vođenje Ministarstva unutarnjih poslova na državnog tajnika, do izbora novoga ministra.”

Vlaho Orepić, smijenjeni ministar unutarnjih poslova došao je u MUP na posao. U obraćanju javnosti rekao je da narod mora reagirati.

Prvo što želim naglasiti je to da se Republika Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i da narod više nego ikad treba odmah promptno reagirati, jer se radi o svojevrsnoj uzurpaciji vlasti, rekao je Orepić na početku svoga obraćanja.

“Dilema jesam li ja ministar ili nisam je na parlamentarnoj većini. Ona će odlučiti i gospodin Plenković će morati prihvatiti ta pravila igre”, kazao je.

“Most ne ruši Vladu, već gospodin Plenković ruši ambijent gdje se odgovornost treba lokalizirati na konkretna imena i prezimena, kad je u pitanju stanje u Agrokoru”, dodao je.

Dotaknuo se i ministra financija, Zdravka Marića.

“Ovo veze nema sa zaštitom Marića, nego drugih političkih aktera, koji su kreatori ovih politika. Zna se tko su bili ministri financija i kad je Agrokor rastao. Bilo bi dobro da gospođa Dalić, mislim da je dosta upućena u odnos države i Agrokora u tom periodu, jer mislim da je politički manevar Plenkovića zaštita nje i njenih mentora koji su očito i njegovi mentori”, kazao je Orepić.

Za kraj je poručio: “Policija radi svoj posao, a Hrvatska je sigurna zemlja.”

Vlaho Orepić, smijenjeni ministar unutarnjih poslova: Plenković štiti Martinu Dalić, narod treba reagirati!

Facebook Komentari