Vlaho Orepić, smijenjeni ministar unutarnjih poslova: Plenković štiti Martinu Dalić, narod treba reagirati!

Kriza vlasti ponovno trese Hrvatsku nakon što je u četvrtak na sjednici Vlade premijer Plenković smijenio Mostove ministre koji nisu stali uz ministra financija Zdravka Marića.

Koalicija između Mosta i HDZ-a više ne postoji, Mostovi ministri smatraju da ih premijer ne može smijeniti.

Vlaho Orepić, smijenjeni ministar unutarnjih poslova došao je u MUP na posao. U obraćanju javnosti rekao je da narod mora reagirati.

Prvo što želim naglasiti je to da se Republika Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i da narod više nego ikad treba odmah promptno reagirati, jer se radi o svojevrsnoj uzurpaciji vlasti, rekao je Orepić na početku svoga obraćanja.

“Dilema jesam li ja ministar ili nisam je na parlamentarnoj većini. Ona će odlučiti i gospodin Plenković će morati prihvatiti ta pravila igre”, kazao je.

“Most ne ruši Vladu, već gospodin Plenković ruši ambijent gdje se odgovornost treba lokalizirati na konkretna imena i prezimena, kad je u pitanju stanje u Agrokoru”, dodao je.

Dotaknuo se i ministra financija, Zdravka Marića.

“Ovo veze nema sa zaštitom Marića, nego drugih političkih aktera, koji su kreatori ovih politika. Zna se tko su bili ministri financija i kad je Agrokor rastao. Bilo bi dobro da gospođa Dalić, mislim da je dosta upućena u odnos države i Agrokora u tom periodu, jer mislim da je politički manevar Plenkovića zaštita nje i njenih mentora koji su očito i njegovi mentori”, kazao je Orepić.

Za kraj je poručio: “Policija radi svoj posao, a Hrvatska je sigurna zemlja.”

Facebook Komentari