Pozitivne ocijene za hrvatsko gospodarstvo; Marić: Projekcije ohrabruju

Nakon šest godina sporog oporavljanja, s proljetnih sastanaka MMF-a i Svjetske banke u Washingtonu napokon stižu optimistični tonovi. Globalno gospodarstvo je u zamahu, a poboljšava se i globalna financijska stabilnost.

Hrvatsko gospodarstvo dobilo je pozitivne ocjene MMF-a, koji je revidirao prijašnje prognoze. Umjesto rasta BDP-a od 2,1 posto, Fond nam u ovoj godini predviđa rast od 2,9 posto. No stručnjaci MMF-a svoje su kalkulacije radili prije krize u Agrokoru.

Stručnjaci MMF-a ne raspolažu sa svim informacijama, neophodni za procjenu rizika u šteta koje bi problemi s Agrokorom nanijeli hrvatskom gospodarstvu.

Ohrabruju nas i potiču da tražimo aktivno rješenje kakvo smo i mi pokrenuli. Što uspješnije budu svi sudionici u tom procesu, potencijalno negativni efekti će biti što manji, komentirao je iz Washingtona ministar financija Zdravko Marić.

Što se tiče zahtjeva oporbe za njegov opoziv, Marić je ponovio da je u Agrokoru bio jedan od 25 tisuća direktora i ono što mu se stavlja na teret je neutemeljeno.

O spornom kreditu je rekao da je dignut sukladno zakonskim propisima i procedurama HPB-a, a što sve može i dokazati.

Izjavio je da svjestan ozbiljnosti borbe koja je pred njim, ali ima snage i volje argumentirano odbaciti napade i dokazati da je radio i radi isključivo u javnom interesu.
http://vijesti.hrt.hr/384801/pozitivne-ocijene-za-hrvatsko-gospodarstvo

Facebook Komentari