Tech: Kakav šok kod mladog fotografa izazove pad prekooceanskog ljubimca na pod

Ad

Piše: Dražen Komar

U suvremenom načinu života funkcioniranje bez smartphona postalo je gotovo nezamislivo. Ovi mobilni telefoni, koji su u osnovi svojim funkcijama džepno računalo, postali su neophodnost kako u poslovnom tako i u privatnom životu.

Nekoordinirani trzaj ruke bio je dovoljan da moj prekooceanski ljubimac završi na podu s fatalnim posljedicama. S obzirom na to da nesreća nikada ne dolazi sama, rano poslijepodne dan uoči važnog puta za koji su mogućnosti ‘američkog čuda od tehnike’ neophodne, bilo je idealno vrijeme za potvrđivanja značenja te izreke.

Nakon početnog šoka, brzo se sabirem i započinjem potragu za servisom koji bi brzo, efektno i cjenovno humano popravio učinjenu štetu. Pola sata kasnije, na temelju dobivenih odgovora iz desetak servisa, pokušavam se prisjetiti u kojem krugu Danteovog pakla se nalaze servisi mobitela. Raspon dobivenih odgovora nakon iznesenog problema mogao bi se svesti na jednu rečenicu. Popravit će mobitel u vremenskom roku identičnom onome koji se čeka na CT mozga, cijena je ekvivalent polovnom automobilu u solidnom stanju.

Jedini razumski zaključak u takvoj situaciji bio bi kupnja novog uređaja, no što kad uređaj nije ”samo uređaj” te ima i emocionalnu vrijednost kao u ovom slučaju?

Odlazim u obližnji kafić strusiti dupli kakao. Ljepuškasta konobarica empatično pokušava saznati kakvi me problemi muči. Šokirana saznanjem ”da to nije ljubav, to od ljubavi gore je”, poručuje mi da pričekam malo i da ona ima rješenje za mene.
Kroz glavu mi odzvanjaju njezine riječi: ”Gotova sam s poslom, samo da predam smjenu. Daj mi deset minuta i odvesti ću te na mjesto gdje će nestati svi problemi”.

Primamljivo zvuči, moram priznati, ali popravak mobitela je u ovom slučaju ipak primaran.

Odvodi me ‘Avenue Mall”. U prizemlju se nalazi lako uočljivi Smatphoneservice. Serviser pregledava kvar i frapira me izrečenim.

Popravak će biti gotov kroz jedan sat, a cijena je gotovo dvostruko jeftinija nego u ostalim servisima. Osvrćem se oko sebe tražeći skrivene kamere, temeljito odmjeravam djelatnicu iz obližnjeg kafića primjećujući da sam u prvobitnoj procijeni poprilično promašio. Ljepuškasta djevojka izgleda poput nekoga tko bi neophodno na majici morao nositi natpis F-16. Razbijeni mobitel definitivno utječe na percepciju.

Saznajem ponešto više o ovom čarobnom mjestu.

Smartphoneservice.hr je se već 17 godina bavi servisom i održavanjem telekomunikacijske opreme te iskustvom garantiraju vrhunsku kvalitetu usluga.Ugled temelje na tome što su zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u stanju popraviti uređaje koji drugi serviseri ne mogu popraviti i to u rekordnom roku.

Počevši sa servisiranjem mobilnih telefona još davne 1998 godine prateći razvoj tehnologije ulagali su edukaciju i u najsuvremeniju opremu te danas u njihovom portfelju vrše servisiranje svih vrsta mobitela i Smartphonea svih proizvođača kao i tableta i laptopa uz osiguranje originalnih i zamjenskih dijelova po želji klijenta.

Bez obzira dali se radi o Appleovim, Samsungovim, Sonyjevim uređajima ili uređajima manje poznatih proizvođača, u stanju su riješiti svaki problem!

Također nude i kompletnu softversku podršku i dekodiranje svih uređaja.

U asortimanu imaju i svu dodatnu opremu i rezervne dijelove kako originalne tako i zamjenske.

Smartphone servise.hr nalazi se na adresi Avenija Dubrovnik 16, Avenue Mall, a ako niste u Zagrebu aparate možete poslati na navedenu adresu.

Prije i poslje

Facebook Komentari