14.6 C
Zagreb
Naslovnica Kolumne Život s Vlastom: Ako ste mislile da je seks jedino što muškarci...

Život s Vlastom: Ako ste mislile da je seks jedino što muškarci žele, u krivu ste

Piše: Vlasta Janton

Sigurna sam da ste nebrojeno puta čule kako muškarci žele samo seks. Da je to ono što ih najviše zanima, glavni razlog zašto prilaze nekoj ženi. Gledate ih kao lovca na lak plijen, a taj plijen ste kao vi. Da, sigurna sam da muškarci žele seks, ali isto tako sam sigurna da to nije jedino što žele i da seks nije glavni razlog zašto prilaze ženi. Naprotiv.

Uhvatila si njegov pogled na sebi, smješka ti se onako nonšalantnim zavodničkim osmijehom, sviđaš mu se. Sve njegove kretnje i gestikulacije ukazuju na to. Sviđa se i on tebi, ima ono nešto. Ali..u tom trenu počinje te hvatati strah. Mislima ti se počela isprepletati ideja da te zavodi samo da bi s tobom proveo noć. Počinješ ga gledati drugim očima, očima potencijalnog plijena i strah od takvog scenarija odbije te od njega u startu. I tu se sve prekida. Nisi mu dala ni priliku a već ga u svojoj glavi ocrnjuješ. Šteta.

Jer muškarci zaista ne žele samo i jedino seks. Oni žele nekoga s kim će moći dijeliti svoj svijet, razgovarati o svemu, podijeliti svoje brige ali i radosti. Žele nekoga kraj koga će osjećati sigurnost, nekoga uz koga znaju da im pruža osjećaj topline doma. Nekoga tko im daje mir, sreću, ljubav. Muškarci se žele osjećati voljeno, žele da netko položi ruku na njihovu glavu, da ih nježno miluje dok on priča o tome kako mu je prošao dan. Žele nekoga kraj koga se mogu opustiti, nekoga uz koga ne moraju glumiti da su macho frajeri, veliki osvajači, frajeri koji mogu pokoriti svijet. Žele nekoga kraj koga mogu biti ranjivi, otvoreno reći što ih muči. Nekoga kome se ne mora iznova i iznova dokazivati što je i tko je.

Naravno da svi ljudi žele seks, i muškarci i žene. I naravno da je seks ljudska potreba, prirodna. Nema u tome ničeg lošeg. Voditi ljubav s nekim je samo produžetak prekrasnih osjećaja koji su se stvorili između dvoje ljudi. To je kruna svakog odnosa. Prožimanje, strast, spajanje, postajete jedno. U tom trenu vaš odnos prelazi na višu razinu. Jer, ne dajete se svakome, već samo onome koga zaista i iskreno volite. I tko voli vas. Znači, to je samo stepenica više u vašem odnosu. Postoji li išta ljepše od toga da vodite ljubav sa osobom koju volite?

Muškarci jesu po prirodi lovci, žene su lovine. Ali isto tako, nemojte zaboraviti jednu vrlo važnu stvar prije nego što bacite drvlje i kamenje na muškarce kako vas žele iskoristiti. Nemojte zaboraviti da ste VI te koje odlučuju što će i s kim će. Žena je ta koja odlučuje do koje će granice ići, nikako muškarac. Žena je ta koja odobrava pristup svom tijelu, žena je ta koja odlučuje hoće li sve ostati na poljupcu ili će se dogoditi nešto više. Žena je ta koja donosi tu važnu odluku i ta koja zna gdje je granica u svakom odnosu.

Žena se upušta u seks samo ako se osjeća voljeno, a muškarac kao da treba seks kako bi se osjećao voljeno. Njemu je to potvrda vaše ljubavi.

I kada sljedeći put vidiš da te netko gleda nježnim pogledom, često i neprekidno, nek ti ne padne prvo na pamet kako s tobom želi samo seks. Možda se ipak u tim prodornim plavim očima samo krije želja da ga se voli, da bude u nečijem toplom zagrljaju, da ga se poštuje, da mu se dopusti da i on voli tebe.

Ne stavljaj ga odmah na crnu listu dok ga nisi dublje upoznala. Jer, na tebi je kako će se taj odnos razvijati. Ti si ta koja odlučuješ što i kada napraviti. Odluka je na tebi. Nitko te na ništa ne prisiljava. On možda i želi seks, ali ne odmah i ne sada. S vremenom, kada vaša veza krene u jedan dublji odnos ti si ta koja odlučuje hoće li do njega doći.

Tako da, uživaj u slatkom zavođenju, nježnim dodirima, razgovorima, šetnjama. I gledaj ga kao nekog tko samo na kraju dana želi spustiti glavu u tvoje krilo, reći ti koliko te voli i da se s tobom osjeća sigurnim. Točno onako kako se i ti osjećaš s njim. Stoga, uvidjet ćeš i sama….muškarci ne žele samo seks. Oni žele ljubav, nježnost, isto kao i mi, žene. Daj mu je, vratit će ti se dvostruko.

Najnovije

Još iz rubrike