Ivona Juka oglasila se o Hribarovom napadu, evo što kaže o motivima i sredstvima kojima se služi

Redateljica Ivona Juka, koju je danas u Nedjeljom u dva napao donedavni ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar, večeras je odgovorila za Dnevnik 3. Hribar je iznio u emisiji njenu navodnu dijagnozu, aludirajući da napadi na njega dolaze zbog toga. “Draga kolegica Juka postala je problem našeg društva. Zamolio sam je da nas poštedi svojih zdravstvenih problema…..Hrvatski mediji eksploatiraju njezine izjave, znajući za njezino stanje, ali isto tako znaju da ona ne može kazneno odgovarati zbog svojih problema. Ona je zgodna i lijepa žena, kao i njezina sestra, ali način na koji postupaju…”, rekao je Hribar.

“On ne želi da se priča o milijunima i transparentnoj podjeli sredstava retransmisije, pa se služi ovakvim prljavim sredstvima”, rekla je redateljica Ivona Juka za HRT.

Njezina sestra, producentica, Anita Juka, danas je izjavila ”Ivona u zdravstvenom kartonu nema nikakvih psihičkih problema, nije bila kod psihijatra, niti na bilo kakvom liječenju psihičkih bolesti jer ih nema. U Irskoj nismo ni bili na razgovoru u policiji, a kamoli u zatvoru. Ovako strašno izmišljati i blatiti dokazuje da je Hribar opsesivan i lažov. Ovo je utuživo.”

Inicijativa hrvatskih filmskih autora i djelatnika udruge HUFD za očuvanje HAVC-a poslala je večeras priopćenje pod naslovom :„Ne nasjedajte na jeftine pamflete – o desnici i ljevici ili da se itko bori protiv bilo kakvih umjetničkih sloboda“.

Sprječavanje daljnjeg dijeljenja novaca u krug jednim te istim tvrtkama Gdje je novac od retransmisije i zašto se ne dijeli na sve hrvatske autore (glumce, kostimografe, scenografe, redatelje, producente…i sve druge autore prema Zakonu o autorskim pravima).

Hribar teško optužio Zlatka Hasanbegovića i krajnje nisko blatio mladu redateljicu Ivonu Juku

Inicijativa filmskih djelatnika: Ne nasjedajte na jeftine pamflete, gdje je novac od retransmisije i spriječimo dijeljenje novaca u krug

Facebook Komentari