VIDEO Čudo tehnologije! Pogledajte prvi pravi isprintani most na svijetu

Ad

Most je dug 12, a širok 1,75 metara. Premošćuje malu rijeku u parku u Alconbendasu, malom gradiću u neposrednoj blizini Madrida.

Da, dobro ste pročitali, posjetitelje jednog madridskog parka odnedavno uveseljava 3D isprintani most, prvi takve vrste na svijetu!

Da vam je netko prije 20-ak godina, u vrijeme carevanja crno bijelih pisača, rekao da dolazi iz budućnosti u kojoj se “printaju” proteze, a bome i mostovi, vjerojatno bi pozvali prvu umobolnicu i osobu stavili u dobro poznatu košulju. No, napredak tehnologije svakodnevno donosi razna čuda, a najnovije je madridski most.

Katalonski institut napredne arhitekture radio je s timom arhitekata, inženjera i predstavnika gradskih vlasti kako bi napravili ovu čudesnu strukturu.

To su i uspjeli, a produkt svega je most dužine 12, a širine 1,75 metara. On premošćuje malu rijeku u parku u Alconbendasu, gradiću u neposrednoj blizini Madrida. Most je napravljen od ukupno 8 dijelova.

Projektanti su ponosno istaknuli kako je ovo prvi put uopće da se 3D printer koristi za izgradnju mosta, a kako sve to skupa izgleda, pogledajte u videu.

Facebook Komentari