Mrsić: S ovom idejom, privatizacijom Ine da se privatizira HEP, pokušava se sakriti što se događalo 2008.

Ad

Bivši ministar rada Mirando Mrsić obrazložio je zašto smatra da su se premijer Plenković i ministrica Dalić odlučili na povratak Ine u Hrvatsku tako da privatiziraju HEP.

SDP-ovac Mirando Mrsić komentirao je i ulogu ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić u najavljenoj prodaju dijela HEP-a kako bi se od MOL-a otkupila Ina.

“Mi smo kao SDP u više navrata komunicirali oko Ine. Inu treba zaštititi da ostane profitabilna, da zaštitimo naše radnike i rafinerije i budemo energetski neovisni. Zašto su Plenković i Dalić krenuli ovim putem? Možemo se vratiti u 2008. godinu kada je Fond branitelja prodali 7 posto dionica MOL-u. Tada su na čelu tog povjerenstva bili Jadranka Kosor i gospodin Đakić. Tada je MOL došao do onih famoznih 49 posto dionica”, rekao je.

“S ovom idejom privatizacijom Ine da se privatizira HEP se krug zatvara i pokušava sakriti što se događalo 2008. Ministrica Dalić, budući da njezin suprug tamo radi, trebala se izuzeti oko bilo kakvog odlučivanja oko Ine. Nije dobro za Hrvatsku da privatizira HEP, nije dobro za hrvatske građane”, komentirao je.

“Uputit ćemo interpelaciju oko Ine i predložit ćemo modele kako bi trebalo postići ova tri cilja: da Ina bude profitabilna, da bude hrvatska i da zaštitimo radnike”, zaključio je.

Danas je bivši ministar rada Mirando Mrsić održao konferenciju za medije na kojoj je pozvao Vladu Andreja Plenkovića da opozove Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva.

Facebook Komentari