9.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Ovakvog borbenog Marića niste vidjeli: Žestok sraz s Vrdoljakom oko poreznog...

VIDEO Ovakvog borbenog Marića niste vidjeli: Žestok sraz s Vrdoljakom oko poreznog Uskoka

Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara, takozvani porezni USKOK, u manje od dvije godine imao je odlične rezultate i otkrio milijunske porezne prijevare.

Ministar financija Zdravko Marić želi ga pripojiti Poreznoj upravi, oporba se tome protivi, MOST traži jamstva samostalnosti sektora.

Što možemo očekivati od ovog, ali i od ostalih dijelova porezne reforme pitao je večeras urednik i voditelj Domagoj Novokmet svoje goste. U emisji su sudjelovali ministar financija Zdravko Marić, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja bivši ministar financija Mato Crkvenac, saborski zastupnik HNS-a Ivan Vrdoljak, i porezni stručnjak Hrvoje Zgombić.

Ministar Marić kazao je večeras kako je pozicioniranje Poreznog USKOK-a u Poreznu upravu najbolje rješenje za njegovu efikasnost.

On radi temeljem podataka Porezne uprave, a osigurat će se i da ne dođe do curenja informacija niti drugih elemenata koji bi ugrozili djelovanje te institucije.

MOST-ov zastupnik Grmoja iskazao je potporu ministru, dok je porezni stručnjak Zgombić kazao kako tu instituciju treba još ekipirati jer u njoj radi premaleni broj ljudi s obzirom na druge inspekcije.

S druge strane HNS-ov Vrdoljak rekao je da ministar ugrožava postupke poreznog USKOK-a ako misli da je bilo tko politički utjecao na neki proces.

Zaiskrilo je večeras između aktualnog ministra financija Marića i bivšeg šefa gospodarstva Vrdoljaka.

HNS-ov zastupnik ministra je napao da spominjanjem politizacije u Poreznom USKOK-u ugrožava njegovo djelovanje. Smatra da se o njegovom djelovanju javnost treba znati što manje.

Marić mu je odgovorio da je oporba ona koja stalno potencira tu temu te da on nije došao u emisiju kako bi se svađao već da napomene kako radi na potpunoj funkcionalnosti i operativnosti Poreznog USKOK-a koji će raditi na ponos Ministarstva financija.

Najnovije

Još iz rubrike