Kandidat za predsjednika SDP-a Davor Bernardić oštro protiv promjene naziva Trga maršala Tita

Oštro se protivim promjeni naziva Trga maršala Tita i ne podržavam povijesni revizionizam, napisao je kandidat za šefa sDP-a Davor Bernardić nakon što je HDZ-ov Andrija Mikulić u javnost izišao s idejom o promjeni imena tog trga u Zagrebu.

“Hrvatska je u AVNOJ-evskim granicama obranjena u Domovinskom ratu. HDZ cijelo vrijeme najavljuje promjenu naziva, no do sad nisu skupili hrabrosti staviti tu točku na dnevni red. Ovo je dokaz da Karamarkova ekipa, ekstremna desnica, unutar HDZ-a još uvijek kolo vodi, a da je Plenković preslab”, kaže Bernardić, koji je za unutarstranačke izbore u SDP-u skupio najviše potpisa.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić u intervjuu za Hinu najavio je preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg, o čemu je već razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i očekuje njegovu potporu, a otkriva i da Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ide po pobjedu na lokalnim izborima za grad Zagreb te je li on kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić smatra da se odluka o eventualnom preimenovanju Trga maršala Tita u Kazališni trg treba donijeti na referendumu, koji bi se održao 21. svibnja iduće godine, kada i lokalni izbori.

Komentirajući prijedlog predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Andrije Mikulića (HDZ) za preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg i prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se o tome organizira referendum, gradski zastupnik SDP-a i tajnik zagrebačke organizacije stranke Dominik Etlinger u subotu je poručio kako se slaže da je nužno promijeniti neka imena u gradu, ali prije svega – ime gradonačelnika i ime predsjednika Gradske skupštine.

Mikulić predlaže preimenovanje Trga maršala Tita, ono za što se Krug za Trg bori godinama

Facebook Komentari