-0.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Aleksić (Snaga): Naš pravi problem su HNB pravnici koji negiraju hrvatsko pravo,...

Aleksić (Snaga): Naš pravi problem su HNB pravnici koji negiraju hrvatsko pravo, ministar, sudovi…

Naš pravi problem je HNB s pravnicima koji negiraju hrvatsko pravo, konstatirao je na svom fb-u saborski zastupnik Snage Goran Aleksić.

Zatim je tu i ministar financija koji ne zna zašto je trošak konverzije milijardu kuna veći od matematičkih pokazatelja iz analize konverzije koju je objavilo Ministarstvo financija.

Onda sudovi koji još uvijek nemaju ustaljenu sudsku praksu oko nezakonitih ugovora – ne znamo hoće li CHF presude biti na ništetnost ugovora, hoće li se priznati preplata onima koji su konvertirali kredite, kako stoji stvar sa zastarom, na koji način obračunati preplaćene kamate – kao razliku početne kamate i kasnije povećane ili kao razliku 1/4 zatezne i kasnije naplaćene kamate, imamo nedostatak zakonskih točnih odredaba o načinu određivanja marži u ugovorima ugovorenim prije 1.1.2013., Ovršni zakon je prerigorozan, čekamo na DORH da konačno pokrene masovne prekršajne postupke protiv banaka i tako obogati hrvatski proračun, RBA zadruge – jesu li ili nisu nezakonito poslovale, a svi vjerujemo da jesu – međutim, nemamo zakonsku potvrdu za to, Itd – Hanžeković je samo posljedica, a ne uzrok… Uzrok je dosadašnja nesposobnost izvršne i zakonodavne vlasti.

Hoće li se išta promijeniti? Početne reakcije su pozitivne, ali to su zasad samo reakcije bez konkretnih akcija… Nadam se istinskim promjenama u onome čime se bavim, napisao je Aleksić.

Aleksić: U prolazu sam tome pravniku iz HNB-a dobacio da je on sramota za pravo

Analiza: Kako je Sud Europske unije otvorio hrvatskoj državi put za debelo kažnjavanje banaka

Najnovije

Još iz rubrike