Aleksić: U prolazu sam tome pravniku iz HNB-a dobacio da je on sramota za pravo

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić na fb-u je opisao današnje “rešetanje” Borisa Vujčića u Saboru.

Danas smo rešetali Vujčiča, bacio sam tri replike, a najdraža mi je završna, kojom je zatvorena današnja rasprava. Prigovorio sam mu što je HNB kumovao bankama u manipulacijama kamatama, što to radi i danas, što je odbio prekršajno goniti banke, i na kraju objasnio odluke Ustavnioga suda i najnoviju EU suda.

Dakle, PBZ si je u Bjelovaru zabio auto-gol. Tražio je putem Prekršajnog suda da EU sud odgovori na prethodno pitanje smije li se nacionalnim pravom propisati kažnjavanje banaka u već postojećim ugovorima, EU sud je odgovorio da može. Dakle, što imamo – imamo prekršajne odredbe koje su potvrđene odukom Ustavnoga suda i odlukom EU suda.

Nakon svega, pravnik iz HNB-a umjesto Vujčića koji je ekonomist i niš ne kuži, opet brani banke i tvrdi da Ustavni sud nije odlučio to što kažem ja, nego nešto sasvim deseto što je naravno u korist banaka. Pa kako onda banke mogu poslovati zakonito, ako im HNB to ne dopušta, KAKO? Evo i odluke EU suda o prethodnom pitanju. U odluci ima dosta toga zanimljivog, na štetu bankarskih manipulacija, a u korist i budućih privatnih tužbi, a ne samo prekršajnih… No o tome više nakon stručne analize u UF-u…

U prolazu sam tome pravniku iz HNB-a dobacio da je on sramota za pravo.

Facebook Komentari