Sarajevska policija potvrdila je da je u tom gradu ubijen Mladen Ambrožić iz Rijeke

Sarajevska policija potvrdila je da je u tom gradu ubijen Mladen Ambrožić iz Rijeke kojega su navodno tri osobe pretukle bejzbol palicama.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Kantona Sarajevo Džafer Hrvat kazao je da su privedene tri osobe osumnjičene za smrt Ambrožića.

Policijska ophodnja koja je upućena zatekla je samo oštećeni automobil Golf V i tragove krvi, a tek naknadno je od dispečera hitne pomoći primiljena obavijest da se u obližnjem stanu nalazi muškarac s ozljedama glave i leđa koji je preminuo oko ponoći.

Sarajevski portal Source.ba objavio je presliku evidencije MUP-a KS u kojoj stoji da je Ambrožić bio povremeno angažiran na poslovima održavanja u Policijskoj upravi Centar. Također se navodi da je bio meta napada zaštitara koji su bili angažirani na osiguranju nogometne utakmice između “Željezničara” i “Sarajeva” odigrane u listpadu 2015. na stadionu Grbavica. Ambrožić je zbog tog napada podnio kaznenu prijavu protiv zaštitara zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja tjelesnih ozljeda.

Facebook Komentari