Twitter očajnički pokušava pronaći tvrtku kojoj bi se prodao, najveći problem nedostatak prihoda

Twitter sada već očajnički pokušava pronaći kompaniju kojoj bi se prodao.

Bug je ranije pisao o tome kako ih žele kupiti Salesforce, Google i Disney, no baza potencijalnih kupaca spala je na tek jednoga – Salesforce. Google je, kako navodi Reuters, odustao od preuzimanja, što je uzrokovalo i veći pad cijene dionice (čak 9%) ovog servisa. U međuvremenu je potvrđeno da za preuzimanje nije zainteresiran ni Apple, a i Disney se, očito, povukao iz pregovora.

Iz Twittera su sinoć izvijestili sve moguće kupce da bi se proces prodaje trebao okončati do 27. listopada, odnosno do trenutka kada će biti objavljeni tromjesečni poslovni rezultati za treći kvartal ove godine. Kako je Salesforce (koliko je poznato) ostao jedini zainteresiran da kupi Twitter, moguće je i da će ga dobiti po diskontnoj cijeni, ako se upravi baš toliko žuri s prodajom.

Iz Twittera ipak neslužbeno poručuju i da nije nužno da se proces do kraja ovog mjeseca završi prodajom, iako bi to najviše željeli kako članovi uprave, tako i dioničari.

Twitter se već godinama bori sa slabijim priljevom novih korisnika, no najveći im problem zasigurno predstavlja nedostatak prihoda. U 11 kvartala otkako je postao javno dioničko društvo i nudi svoje dionice na burzi, Twitter niti jedan kvartal nije završio s dobiti.

Facebook Komentari