-1.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kandidat za šefa SDP-a Orsat Miljenić prezentirao javnosti svoj plan: tri su...

Kandidat za šefa SDP-a Orsat Miljenić prezentirao javnosti svoj plan: tri su ključne stavke

Kandidat za predsjednika SDP-a Orsat Miljenić održao je u ponedjeljak press konferenciju.

“Ideja je čuti prijedloge, a u završnom dijelu kampanje ići će zajednički program članova, članica i mene. Želim SDP koji pobjeđuje. Očekujem povratak na vlast, ne radi vlasti nego jer smatram da je socijaldemokracija bolji izbor. Hrvatska kakvu gledam i želim je Hrvatska u kojoj će svako dijete imati kvalitetno obrazovanje, bez obzira bilo siromašno ili bogato. Isto i sa zdravstvom. Hrvatska kreativnog društva, ne mislim na HDZ-ovu kreativnost. Država u kojoj će svatko imati pravo na osoban izbor, da nam se ne zadire u privatnost i obitelj.

Da bi SDP vodio Hrvatsku mora biti dva koraka ispred drugih, ali mora voditi i sebe. Stranka mora slušati članove i članice i mora živjeti s njima, njihovim problemima. Mora ih slušati i rješavati. Moramo postaviti vrijednosti socijaldemokracije sebi i onda biračima. U stranci trebamo izgraditi proširenje principa glasovanja 1 član – jedan glas, uvođenje stranačkog referenduma, veća odgovornost saborskih zastupnika, smanjenje broja funkcija koje osvajaju pojedine osobe, napredovanje unutar stranke vezati uz ostvarenje ciljeva.

Što se tiče organizacije – direktna komunikacija s vodstvom, savjeti i edukacija. Moramo slušati birače, ugrađivati njihova mišljenja u naše programe. Moramo predvidjeti problem i davati rješenja. Moramo imati jasne stavove, nekom se mogu svidjeti ili ne – ali moramo ga imati. SDP se mora pripremiti za samostalni izlazak na parlamentarne izbore”, kazao je Miljenić.

Usporedio je svoje protukandidate kao prste na ruci.

“Svi smo mi kao prsti jedne ruke i ako se stisnemo u šaku jači smo iako smo svi različiti”, kazao je Miljenić.

Najnovije

Još iz rubrike