-1.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Europska komisija opomenula Hrvatsku zbog preskupog interneta, ribolovnih dozvola ....

Europska komisija opomenula Hrvatsku zbog preskupog interneta, ribolovnih dozvola ….

Nakon što je objavila rujanski paket povreda propisa po državama članicama, u slučaju naše zemlje Europska komisija je utvrdila povrede u nekoliko sektora.

Smatraju da kasnimo s razvojem digitalnog tržišta i da bi troškovi brzog interneta trebali biti 30% niži. Komisija je uputila službenu opomenu Hrvatskoj jer još nije prenijela te mjere u svoje zakonodavstvo.

Komisija poziva Hrvatsku i da ukine diskriminatorna pravila u pogledu ribolovnih dozvola. Godišnje ribolovne dozvole izdaju se samo osobama s prebivalištem u Hrvatskoj, dok drugi mogu dobiti jedino dozvole koje vrijede do 30 dana. Posjetitelji koji žele loviti ribu cijelu godinu, moraju kupiti 12 mjesečnih dozvola, što je 16 puta skuplje od godišnje dozvole. Komisija tu praksu smatra diskriminatornom i neusklađenom s Direktivom o uslugama.

Hrvatsku se uz Grčku, Irsku, Italiju i Portugal poziva da poboljša razmjenu informacija radi borbe protiv terorizma. Hrvatska još nije osigurala automatsku razmjenu podatka o DNK, otiscima prstiju te registraciji vozila, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike