Lovrinović: Most se boji da će ako ova Vlada krene dobro, to biti zasluga HDZ-a

Nakon prvog kruga konzultacija nismo dobili mandatara. Jesu li HDZ i Most dogovorili najvažnije ili će biti presudna podjela resora u novoj vladi? O tome čiju bi sve potporu mogao dobiti predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, u emisiji U mreži Prvog govorili su Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku i kolumnist Tihomir Dujmović.

“Most i HDZ nisu se konkretno ni oko čega dogovorili – posebno je problematičan HRT i isljučivi gospodarski pojas. Most je silno skeptičan jer ima cijelu listu zahtjeva koje će teško biti dogovoriti, a čekaju ih i lokalni izbori. HDZ zato pokušava naći odstupnicu i pregovara s ostalima. HSS i Beljak su napravili salto mortale – možda u dogovoru s Vladimirom Šeksom”, kazao je Tihomir Dujmović. Smatra kako Most još nije prihvatio tehnologiju vlasti – sa svojih 13 mandata inzistiraju na sveobuhvatnosti. “Datum 14. listopada je prokleto blizu i svi će morati povući ručnu”, smatra Dujmović.

“Osobno mislim da će vladu formirati HDZ, Most i manjinci, ali stječe se dojam da nema iskrenih razgovora. Most i HDZ nisu od jučer – oni su u koaliciji devet mjeseci i znaju međusobne programe i što onaj drugi hoće. Očito se koplja lome na kadrovskim rješenjima. Most se boji da će ako ova Vlada krene dobro, to biti zasluga HDZ-a, a ako krene loše, kriv će biti Most”, kazao je Ivan Lovrinović. Uvjete postavlja onaj tko je nesiguran i nema znanja, dodao je.

Facebook Komentari