Vučić: Nema više gledanja u grah. Jesmo li šaka jada ili narod, država za velika dostignuća?

‘Srbija će za 20 godina biti moderna i uspješna zemlja, radnih i odgovornih ljudi koji se natječu i pobjeđuju najbolji, koji nikada ne traže izgovore koji su nas puno koštali do sada’, poručio je srbijanski premijer Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za ‘Blic’, objavljen u povodu 20 godina izlaženja toga beogradskog dnevnog lista.

– Srbija 2036. godine? Pitanje dugo točno dvadeset godina, s vrlo kratkim odgovorom, navodi Vučić i ističe da ‘sve ono što učinimo danas to je Srbija za 20 godina’.

– Svaki kilometar puta ili pruge koji izgradimo. Svaka tvornica koju otvorimo. Svaka nada koju stvorimo svojim radom, napisao je.

– Vrijeme proroka, i crnih i bijelih, prošlo je. Nema više gledanja ni u grah ni u karte. Sve sjajne snove smo proživjeli kao noćne more. I ostali sami, mi i Srbija, mi u Srbiji, da opet sami odredimo i svoju veličinu i svoju snagu, umješnost i – budućnost, piše Vučić.

– Da odgovorimo na ono što muči tolike oko nas, posebno one nezadovoljne sobom. Jesmo li šaka jada ili narod, država za velika dostignuća? Ja odgovor na to pitanje znam, i to ne zato što sam političar i premijer koji rukovodi ovom zemljom i, po dužnosti, širi optimizam. I svjestan sam, pritom, koliko jesmo mala zemlja i malobrojni narod u svijetu koji pomiču i uređuju veliki brojevi, od politike do ekonomije. I broja bombi i tenkova, ističe Vučić.

– I nemam problema s činjenicom da na vrlo trusnom području živimo, raskrižju utjecaja i interesa, opterećeni teškom prošlošću i nebrojenim žrtvama. Sve je to točno. Ali istovremeno, sve je to previše dugo bio savršen izgovor. Za nerad i ostajanje na mjestu, napisao je između ostalog Vučić.

Facebook Komentari