Aleksić: Nećemo u vlast, banke uzimaju od građana, a čak 9 milijardi mogla bi dobiti država

Goran Aleksić iz Udruge Franak gostujući u Studiju 4 rekao je kako su za njih rezultati izbora očekivani. Uspjeh objašnjavaju svojim dosadašnjim aktivnostima.

Svatko od nas je pridobio dio svog biračkog tijela. Živi zid je poznat po zaustavljanju deložacija, stranka Promijenimo Hrvatsku se etablirala kroz profesora Lovrinovića i njegovo inzistiranje na promjenama u monetarnom sustavu, a mi (Udruga Franak) smo vjerojatno postigli ono što nije ni jednoj drugoj udruzi uspjelo u povijesti Hrvatske – smanjiti dugove dužnika za 6,5 milijardi kuna. To nije mala stvar, izjavio je Aleksić.

Istaknuo je kako su čelnici koalicije odlučili da neće sudjelovati u vlasti. Svako rješenje ćemo podržati bez obzira na to tko ga predloži. Dosad se pokazalo da nijedna vlast nije ispunila ono što je obećala svojim partnerima. Bolje je djelovati iz opozicije i građane osvještavati o tome, smatra Aleksić i dodaje da banke već dugo uzimaju od građana, a čak 9 milijardi mogla bi dobiti država od banaka.

Banke moraju vratiti 5 milijardi preplaćenih kamata dužnicima u 100.000 kredita i smanjiti kamatne stope za 1 do 2 postotna boda ugovaranjem početnih fiksnih kamatnih marži u 100.000 kredita čime se anuiteti smanjuju za 10 do 20% – a ukupne kamate za 5 milijardi kuna. Radi se o vrlo jednostavno rješivom problemu… Osim navedenoga, izmijeniti i ovršni zakon tako da nije moguća ovrha nekretnine sve dok nezakonite ugovorne odredbe aneksima ne postanu zakonite – uvesti također dvogodišnji moratorij na sve ostale nekretnine s hipotekom, da bi se omogućila bolja prodaja i kvalitetnije saniranje dugovanja, navodi Aleksić.

Banke tuže državu zbog gubitaka kod konverzije švicaraca: Istina je drukčija, evo koliko zarađuju

Osobno očekuje da će vlast sastaviti HDZ s Mostom i zastupnicima manjina. Neuspjeh Narodne koalicije pripisuje Zoranu Milanoviću i njegovoj lošoj komunikaciji s javnošću.

Aleksić: Uz super ego Udruge Franak prema konačnom zaustavljanju bankarskih manipulacija

Facebook Komentari