19.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Danas do 12 sati TIH je zaprimio 86 prijava nepravilnosti iz raznih...

Danas do 12 sati TIH je zaprimio 86 prijava nepravilnosti iz raznih dijelova Hrvatske

Transparency International Hrvatska (TIH) na dan održavanja parlamentarnih izbora poziva birače da izađu na izbore, promatrače i članove biračkih odbora da dosljedno provode izborna pravila, a sve ostale zainteresirane da svojim djelovanjem ne utječu na sam izborni postupak.

„Danas do 12 sati TIH je zaprimio 86 prijava nepravilnosti iz raznih dijelova Hrvatske. Najviše nepravilnosti odnosilo se na kršenje izborne šutnje putem društvenih mreža od strane kandidata koji sudjeluju u izbornom procesu, ponašanje promatrača na biračkom mjestu, uznemiravanje birača ispred biračkim mjesta, na rad i sastav biračkih odbora, te nemogućnosti ostvarivanja biračkog prava zbog grešaka u popisu.

Na nekim biračkim mjestima onemogućeno je glasanje na manjinskoj listi, a nekoliko građana na biračkom popisu se prema nacionalnosti vode kao ostali. Ima i biračkih mjesta u X izbornoj jedinici na kojima se glasački listići ispunjavaju običnom olovkom.

Na biralištima budimo istinski sudionici izbornog procesa i pošteni građani, a sve koji provode i nadgledaju proces pozivamo da ne krše izborna pravila te da osiguraju ostvarivanje biračkog prava. Sve nepravilnosti možete nam prijaviti danas do 23 sata. “ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Najnovije

Još iz rubrike