Sulejman Tabaković: Bit svih reformi u Hrvatskoj je poništenje procesa pretvorbe i privatizacije

Živi zid bi mogao biti jedno od iznenađenja izbora, a tim povodom Sulejman Tabaković, drugi na listi u prvoj izbornoj jedinici, imao je prilično izravne poruke u kojima se ponajviše obrušio na Most.

Na upit zašto bi birači trebali dati povjerenje njemu i ‘Jedinoj opciji’ i zašto traže njihovo povjerenje, rekao je da ‘Jedina opcija’ i on kao njen predstavnik nisu sudjelovali u donošenju zakona koji su kroz protekli period od 90-tih godina do danas uništili gospodarstvo u RH.

“Nismo sudjelovali u procesima pretvorbe i privatizacije, nismo sudjelovali u ratnom zločinu pljačke građana Republike Hrvatske, nismo donosili u Saboru Zakon o HNB-u kojim je HNB postala šalterska služba ECB-a. Nismo sudionici donošenja zakona o ovrhama, niti zakona o Javno bilježničkim tarifama. Nismo sudjelovali u donošenju zakona o Fini, niti sudjelovali u podržavanju kriminala kroz banke i RBA Zadruge! Nismo spremni na ucjene partnera u Hrvatskom saboru kada uđemo kao zastupnici građana vašim glasovima. Nismo mi Most koji je ucjenama izazvao prijevremene izbore varajući građane nekim reformama: Reforma znači promjenu forme, a ne promjenu sadržaja zakona koji će građanima vratiti njihova prava. Hrvatskim građanima je prijeko potrebna promjena sadržaja zakona koji će im donijeti bolji život i budućnost. Most je pokazao i dokazao da je prevario građane kroz najavljivanje reformi, a to su u stvari minorne mjere kojima se ništa nije moglo promijeniti u Hrvatskoj osim zauzimanja fotelja i uhljebljivanje uhljeba u tijelima vlasti”, rekao nam je Tabaković.

Kako tvrdi, bit svih reformi u Hrvatskoj koje zastupaju je poništenje procesa pretvorbe i procesa privatizacije koje su osnova za rješavanje svih problema građana RH, kao i rješavanje problema s opljačkanim bankama u procesu ratnoga zločina pljačke građana Republike Hrvatske.

“Moram napomenuti da su banke prema Ustavu i zakonima bile osnivane i u vlasništvu poduzeća, a poduzeća u vlasništvu građana. Model oduzimanja ratno profiterske imovine kao posljedica ratnoga zločina pljačke građana je donesen, ali se ne provodi zbog neznanja osoba kao što su Mostovi zastupnici koji su imali mogućnost da to učine. Mi u ‘Jedinoj opciji’ znamo kako provesti naš izborni program. Naš program garantira, a što smo pokazali našim dosadašnjim aktivnostima van sustava i u sustavu, kako zaštititi interese građana”.

Dodaje da je stoga potrebno izvršiti izmjene zakona kojim će im biti osiguran povrat opljačkanih sredstva od strane banaka i RBA zadruga.

“Naš prioritet je donošenje zakona o otkupu stanova građanima (zaštićenim najmoprimcima) kojima je to pravo oduzeto neustavnim zakonom o najmu stanova. Oduzeta sredstva ratnih profitera biti će materijalna osnova građana i Republike Hrvatske koja će se investirati u pokretanje gospodarstva, u mirovine, u zdravstvo, u školstvo i demografsku obnovu Hrvatske. ‘Jedina opcija’ sa svojim stručnim i iskusnim članovima zna kako vratiti uništena radna mjesta u poljoprivredi, kako zaustaviti prodaju voda koja je u tijeku, kako oduzeti INU ratnim profiterima koji su vlasnici skrbničkih računa, kako vratiti vlasništvo nad HT-om jer su građani vlasnici HT-a!”, nastavlja Tabaković

Sve navedeno, kako tvrdi, nisu samo predizborna obećanja, jer postoje zakoni doneseni u Hrvatskom saboru kao i direktive i uredbe Europske unije i samo ih je potrebno precizno primijeniti.

“‘Jedina opcija’ ima za to sposobne ljude koji će to provesti u interesu građana RH. Opravdat ćemo vaše povjerenje jer sav dosadašnji naš rad i borba za prava građana su dokaz naše ozbiljnosti i dosljednosti za zaštitu prava malog čovjeka”, zaključio je Sulejman Tabaković.

Facebook Komentari