Drakonske kazne: Ako ignorirate ovo pravilo, riskirate kaznu od čak 10.000 eura

Ilustracija Foto: Njemačka policija

Vozači sada trebaju obratiti pozornost. Ako prekršite ovu zabranu, riskirate kaznu od 10.000 eura, piše Fenix magazin.

Drakonske kazne za nesavjesne vozače

Možete izgubiti živce u prometu. Međutim, važno je uvijek djelovati smireno i razborito. I to ne samo zato što su impulzivne radnje za volanom posebno opasne, već i zato što za određene uvrede, primjerice, može platiti kaznu i do 1.500 eura. Međutim, vozači se mogu suočiti s kaznom od čak 10.000 eura, ako imaju nedozvoljeni predmet kod sebe.

Radi se o nožu. Naime, profesionalni kuhari ili lovci u vozilu mogu imati nož, jer ima treba za svakodnevni rad.

No, kod prijevoza noževa vrijede najstroži propisi koji vas mogu financijski uništiti ako naiđete na krivog policijskog službenika. Džepni nož ili onaj s oštricom manjom od 12 centimetara u većini slučajeva nije problem.

Ali, specijalni noževi ili oni čija je oštrica duža od 12 centimetara zabranjeni su u automobilima. Profesionalci se također moraju pridržavati zabrane ako žele izbjeći kaznu od 10.000 eura, navode njemački mediji.

Čak vas ni profesionalna uporaba ne štiti vas od užasne kazne

Određeni noževi općenito su zabranjeni. Ne smiju se posjedovati niti prevoziti. Tu spadaju, na primjer, leptir noževi ili noževi s oštricama duljine preko 8,5 centimetara. A što ako vam za posao treba fiksni nož s dužom oštricom i morate ga transportirati?

Najvažnija stvar kod zabrane predmeta je da opasni nož morate držati u zatvorenoj posudi ako se želite uštedjeti kazne od 10.000 eura. Za to bi mogao biti prikladan kofer.

Nož nikako ne smijete staviti u pretinac za rukavice. Sve dok je predmet nadohvat ruke, kršite zakon. Ali, ako vam dotični predmet ne treba za posao, možete ga jednostavno ostaviti kod kuće, navode njemački mediji, piše Fenix magazin.

Share This Article