Pavliček ljut zbog uvođenja Rodne ideologije na Filozofski: Imam sina koji je muško, ne želim da sutra bude žensko

Screenshot: HRT

Zagrebački Filozofski fakultet pokreće novi studij – Rodni studiji, koji bi, daju li nadležna tijela “zeleno svjetlo”, od 2025./2026. godišnje trebao upisivati 20 studenata, kojima će tri obavezna kolegija biti Feministička teorija, Rodna povijest i Feministička metodologija.

Sveučilišne magistre i magistri rodnih studija moći će raditi u području ljudskih prava, potom u vladinim uredima i državnim institucijama koje se bave pravima žena i manjina, u domaćim i međunarodnim nevladinim udrugama i organizacijama koje se bave pitanjima roda, poput arhivskih ustanova, dokumentacijskih centara, knjižnica, ženskih i LGBTIQ+ udruga, u novinarstvu i medijima, umjetničkom i kulturnom sektoru, sindikalnim i pravnim organizacijama te organizacijama koje se bave migracijama i izbjeglicama, svakako u znanosti i obrazovanju.

Marijan Pavliček iz Suverenista je ljut.

Ovo je, kaže, pobjeda feminističkog i LGBT lobija u Hrvatskoj.

“Rodna ideologija ovako ulazi na velika vrata u hrvatski obrazovni sustav. Sve je počelo s Istanbulskom konvencijom kad je rodna ideologija na mala vrata ušla u pravni i odgojno-obrazovni sustav. Dosta mi je terora manjine nad šutljivom većinom, u ovom slučaju nametanje rodne ideologije ostatku drustva”, govori Pavliček na press konferenciji u Saboru.

“Ja imam sina koji je muško, ne želim da sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba”, dodaje.

“Očekujem od Fuchsa da ne da zeleno svjetlo uvođenju studija Rodne ideologije na Filozofskom fakultetu. Zbog svega toga ću danas u proceduru uputiti deratifikaciju Istanbulske konvencije”, kaže, javlja N1.

Filozofski fakultet čeka zeleno svjetlo za pokretanje Rodnih studija: Upisivat će 20 studenata, ovo su neki od kolegija

Share This Article