Hrvatska protiv Dončićeve Slovenije kreće u lov na Olimpijske igre: Evo gdje gledati dvoboj

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Prve dvije reprezentacije u skupini izborit će polufinale olimpijskih kvalifikacija gdje će se križati sa skupinom u kojoj su Grčka, Egipat i Dominikanska Republika, piše RTL.

Hrvatska košarkaška reprezentacija u utorak od 20 sati kreće u lov na Olimpijske igre u Parizu.

U Grčkoj nas u prvom dvoboju čeka Slovenija predvođena Lukom Dončićem.

“Svi znamo zbog čega smo došli u Pirej, ništa drugo nas neće zadovoljiti”, jasan je bio najbolji slovenski košarkaš.

No, Hrvatska je spremna, a izbornik Josip Sesar ima plan kako zaustaviti Dončića.

“Normalno je da najveći interes izaziva Luka Dončić koji je jedan od najboljih igrača na svijetu, međutim tu je i Prepelič, tu je i Josh Nebo, tu su i Dragič, Čančar, Murić… To su sve igrači visoke kvalitete i moramo se pobrinuti da se oni ne razigraju. Dončić će vjerojatno svoje odigrati, a na nama je pokušati mu spustiti postotak uspješnosti šuta. Ključ će biti u timskoj obrani kada ne smijemo dozvoliti Prepeliču koji je sjajan šuter da se razigra.”

Hrvatska – Slovenija na RTL-u 2

Prijenos dvoboja Hrvatske i Slovenije pratite od 20 sati na RTL 2 uz komentar Filipa Brkića i Roka Lenija Ukića.
Uz Sloveniju u skupini je Novi Zeland

Uz Hrvatsku i Sloveniju u skupini je i Novi Zeland. Protiv njih Sesarovi izabranici igraju u srijedu od 16.30 sati, također uz prijenos na RTL-u 2.

Prve dvije reprezentacije u skupini izborit će polufinale olimpijskih kvalifikacija gdje će se križati sa skupinom u kojoj su Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Olimpijske igre izborit će samo pobjednik turnira u Grčkoj.

Tko predstavlja Hrvatsku?

Hrvatsku na olimpijskim kvalifikacijama predstavljaju: Goran Filipović, Borna Kapusta, Jaleen Smith, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Šarić, Dario Drežnjak, Ivica Zubac, Danko Branković i Ivan Vraneš

Tko je već izborio Olimpijske igre?

Olimpijske igre izborilo je osam reprezentacija: uz domaćina Francusku to su Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

Osim kvalifikacijskog turnira u Grčkoj, igraju se još tri takva turnira. U Valenciji je domaćin Španjolska, a uz njih za OI bore se Libanon, Angola, Finska, Poljska i Bahami.

Domaćin skupine u Rigi je Latvija, a tako još igraju Filipini, Gruzija, Brazil, Kamerun i Crna Gora. U San Juana će Portoriko Pariz tražili uz Italiju, Bahrein, Meksiko, Obalu Bjelokosti i Litvu, piše RTL.

Share This Article