Treba li Hrvatska strahovati zbog terorističkog napada u Beogradu? Evo što SOA kaže

Foto: SOA

‘Sigurnosno-obavještajna agencija kontinuirano sagledava terorističku prijetnju u nacionalnom, regionalnom i europskom kontekstu’, rekli su iz SOA-e, piše RTL.

Nakon terorističkog napada u Beogradu, u kojem je ranjen policajac, RTL je poslao upit SOA-i s pitanjima o sigurnosti u Hrvatskoj, a također smo ih pitali je li Hrvatska zabrinuta zbog napada te prate li stanje u Srbiji.

“Sigurnosno-obavještajna agencija kontinuirano sagledava terorističku prijetnju u nacionalnom, regionalnom i europskom kontekstu. Pri tome surađujemo s nacionalnim i međunarodnim partnerima. Kao što smo istaknuli u našem posljednjem javnom izvješću, džihadistički terorizam je i dalje značajna prijetnja europskoj sigurnosti. Ona je dodatno potencirana u trenutnoj složenoj sigurnosnoj situaciji obilježenoj ruskom agresijom na Ukrajinu, kao i sukobom u Gazi nakon terorističkog napada Hamasa na Izrael 7. listopada 2023”, rekli su iz SOA-e.

“Pri tome najveću opasnost predstavljaju (samo)radikalizirani pojedinci (tzv. vukovi samotnjaci), posebice psihički nestabilne osobe, koji, inspirirani terorističkom propagandom, mogu izvršiti teroristički napad”, dodali su iz SOA-e, piše RTL.

Vučić priznao grešku tajnih službi: Glavni terorist je sinoć došao posjetiti majku i tu smo mu nažalost izgubili trag

Share This Article