VIDEO Cijeli berlinski stadion doslovce se tresao… Tadašnji hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar pustio je suzu…

Screenshot: YT

Jedva čekamo da na stadionu u Berlinu ponovno zasvira hrvatska himna, opet će biti ovako, spektakularno…

Hrvatska nogometna reprezentacija stalni je sudionik velikih natjecanja. Od samostalnosti i prvog nastupa na Euru 1996. u Engleskoj, vatreni su propustili samo po jedno europsko (2000.) i svjetsko prvenstvo, ono 2010. u Južnoafričkoj Republici.

Hrvatska je bila i na Svjetskom prvenstvu 2006. godine koje je, kao i nadolazeći Euro, za mjesto radnje imalo Njemačku. Vatreni će i ovaj Euro otvoriti u Berlinu, na Olimpijskom stadionu, na istom onom mjestu s kojeg su 2006. krenuli na put na Mundijalu. Mnogi se sjećaju te utakmice protiv Brazila koju je svojim pogotkom odlučio Kaka, svojedobno jedan od najboljih nogometaša svijeta.

Cijeli berlinski stadion doslovce se tresao, velika većina od 72 tisuće ljudi koji su bili na utakmici uglas je pjevala hrvatsku himnu, a tadašnji hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar pustio je suzu koja se jasno vidjela i u televizijskom prijenosu. Ne treba sumnjati u to da će atmosfera u Berlinu biti ista, ako ne i još bolja, jača nego te 2006. godine. Hrvatski navijači od samog dolaska reprezentacije u kamp u Neuruppinu prate vatrene, organiziran je veliki doček na kojem se naši reprezentativci zbog drugih obveza nisu dugo zadržavali. Sjajna atmosfera bila je i na otvorenom treningu koji je došlo pogledati nekoliko tisuća naših navijača.

Vatreni će se sada u miru pripremiti za utakmicu sa Španjolskom koja je na rasporedu u subotu od 18 sati. Ostaje vrijeme iščekivanja do početka utakmice, jedva čekamo da na stadionu u Berlinu ponovno zasvira hrvatska himna, opet će biti ovako, spektakularno…, piše Večernji.

Share This Article