Izgubio, a dobio daleko više: Evo koliko su Oleksandar Usik i Tyson Fury zaradili od “borbe stoljeća”

Screesnhot

Sinoć u Rijadu dobili smo novog apsolutnog boksačkog prvaka poslije pobjede Oleksandra Usika protiv Tysona Furyja. A borba stoljeća iza sebe mora imati zaradu stoljeća, a iz ove perspektive ti iznosi su doista ogromni.

Procjene stranih medija su da je bilo riječ o rekordnom iznosu, Fury je dobio više, a njegov honorar uspoređuju s onim što Cristiano Ronaldo zaradi na godišnjoj razini u Al Nassru.

Usik – Fury VIDEO Svijet tvrdi da je sudac spasio Furyja teškog nokauta: Pogledajte seriju koja je okrenula meč divider

Ukupan iznos dijelio se po modelu 70:30 u Furyjevu korist pa se procjenjuje da je Fury od borbe zaradio oko 115 milijuna funti, odnosno oko 145 milijuna dolara, dok je novi prvak sad bogatiji za oko 35 milijuna funti, odnosno oko 50 milijuna dolara.

Dodajmo svemu ovome da je Fury obećao donirati milijun funti, odnosno 1.2 milijuna dolara Ukrajini.

Furyjeva plaća je gotovo identična onoj Cristiana Ronalda, koji u Al-Nassru zarađuje oko 131 milijun funti godišnje, ili oko 166 milijuna dolara.

“Ako kažete Tysonu Furyju da će zaraditi 100 milijuna funti od borbe, poludio bi jer misli, a ja se slažem, da će zaraditi puno više“, rekao je dvosmisleno Bob Aurum, Furyjev promoter uoči borbe, piše gol.hr.

VIDEO Pogledajte kako je Usyk ‘mlatio’ Furyja, ‘Kralj Cigana’ bio je na konopcima

VIDEO ‘Ukrao si nam nokaut!‘ Padaju teške optužbe, što vi mislite: Je li sudac trebao dopustiti zadnji udarac?

Usik napravio isto što i Goran Ivanišević pa oduševio Ukrajince: Rusi nas svakodnevno ubijaju

Share This Article