Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena…

Foto: HDZ

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković trebao bi nositi listu stranke za izbore za Europski parlament koji se održavaju 9.lipnja. Tu potvrdu su 24sata dobila od više sugovornika, a službeno će listu HDZ objaviti danas popodne nakon sjednice predsjedništva stranke koji ju mora potvrditi.

Navodno još ima i drugačijih promišljanja, ali prilično je sigurno da će ovaj puta na čelo liste predsjednik stranke kao politički najjača osoba.

Sigurno je da će HDZ po svojoj snazi biti prva ili eventualno druga stranka po broju glasova, a to znači da će Plenković imati petogodišnji mandat u Europskom parlamentu.

Ovo će potaknuti rasprave hoće li Plenković zaista ostati u Hrvatskoj ili će otići u neku od europskih institucija.
Prema informacijama 24sata, od ostalih bi na listi trebali biti dosadašnji EU zastupnici Karlo Ressler, Tomislav Sokol, ali i Dubravka Šuica koja je sada povjerenica u Europskoj komisiji.

Na listi bi trebale biti i sadašnje ministrice u Vladi: Nina Obuljen Koržinek i Nikolina Brnjac.

Andrej Plenković je prilikom dolaska na sjednicu Predsjedništva HDZ-a u prolazu na pitanje novinara hoće li nositi HDZ-ovu listu za europske izbore, potvrdio da je to točno, da će biti na prvom mjestu te liste.

Bild: Plenković je jedan od kandidata za šefa Komisije? “Navodno je već izrazio interes”

Share This Article