Cindrić: Mijenjao bih sve klupske trofeje za zlato s Hrvatskom

Foto: HRS

U emisiji Sport i glazba Lovorko Magdić razgovarao je s reprezentativcem Lukom Cindrićem o uspješnom početku hrvatske rukometne reprezentacije na čelu s novim izbornikom Islanđaninom Dagurom Sigurdssonom.

Rukometaši Hrvatske prošlog su vikenda u Hannoveru uvjerljivim pobjedama protiv Austrije, Njemačke i Alžira na kvalifikacijskom turniru izborili kartu za Olimpijske igre ovog ljeta.

Odličan je to uspjeh nakon razočaravajućeg plasmana na Europskom prvenstvu krajem siječnja. Ono što dodatno veseli jest povratak reprezentacije na najveći sportski događaj nakon propuštenih Igara 2020. u Tokiju.

Cindrić se na početku osvrnuo na stopostotni učinak u Hannoveru prošlog tjedna.

– Cijela ekipa je odigrala na vrhunskom nivou. Svi su dali svoj maksimum. Nije bilo lagano pobijediti te utakmice. Austrija je na Euru pokazala kako su ozbiljna reprezentacija, kao i Nijemci koji su bili domaćini. Mislim da ova reprezentacija Hrvatske može puno. Karakter i zajedništvo koje smo pokazali na turniru treba nas krasiti i na Olimpijskim igrama i narednim natjecanjima, rekao je Luka Cindrić u razgovoru za Hrvatski radio.

“Sigurdsson je bio jasan u svojim idejama”

Cindrić je ljetos nakon četiri sezone iz redova Barcelone prešao u rumunjski Dinamo iz Bukurešta, pa dodaje što se promijenilo dolaskom Dagura Sigurdssona na izborničku klupu.

– Nije bilo previše vremena za nekakvu promjenu. Imali smo tri treninga i potom odmah utakmice, ali promijenio se koncept igre. Došao je novi izbornik s drukčijim viđenjem rukometa, a samim tim drukčije su i akcije. Sigurdsson je bio jasan u svojim idejama što želi od nas na terenu i mislim da smo dobro reagirali. Na kraju je rekao kako je jako zadovoljan s nama. Naša igra se dosta poboljšala u odnosu na prije što je pozitivna stvar, poručuje Cindrić koji isprva nije bio na popisu za olimpijske kvalifikacije, ali ističe kako se zbog toga nije nervirao jer je zapravo cijelo vrijeme znao da će dobiti poziv.

U siječnju ove godine na Europskom prvenstvu Hrvatska je zauzela 11. mjesto, no sjajnim izdanjem u Hannoveru od nje se sada, u vrlo kratkom roku, očekuje puno na Igrama u Parizu.

– Nismo imali mjesec dana priprema od OI-ja 2016. u Rio de Janeiru. Nije jednostavno sve nas ukomponirati jer dolazimo iz različitih klubova, međutim, imat ćemo na ljeto priliku dobro se uigrati kako bismo pokušali ostvariti što bolji rezultat. S novim izbornikom i igrom koju smo pokazali mislim da možemo biti optimistični, kaže Cindrić.

“Životni san doći kući sa zlatom”

U karijeri je igrao za velike momčadi s kojima je osvajao puno domaćih i europskih trofeja. Iza sebe već ima tri naslova prvaka Europe, dva s Barcelonom te jedan, ujedno i prvi u njegovoj riznici, s Vardarom 2017., no ističe kako bi sve to mijenjao za veliki uspjeh s hrvatskom reprezentacijom.

– Mijenjao bih sve klupske medalje i trofeje za zlatnu medalju s Hrvatskom. Naravno, zadovoljit ćemo se s bilo kojom medaljom, ali živim za trenutak da osvojimo zlato i dat ću sve što je u mojoj moći da to ispunim. Životni mi je san da dođem kući sa zlatom i nadam se kako će se to i ostvariti, rekao je Luka Cindrić.

Razgovor s njim poslušajte na stranicama Hrvatskog radija.

Share This Article