Ove situacije u vezi izgledaju kao prava ljubav, ali to nisu!

Foto: Pexels

Ako se vaš partner naljuti kada mu se ne javite ili ne odgovorite na poruku te vas konstantno zove i šalje poruke, sve dok ne odgovorite – to je znak upozorenja

U ranoj fazi ljubavne veze mnogi od nas nose ružičaste naočale. Kada smo u nekog ludo zaljubljeni, čak i kada vidimo znakove upozorenja, ne prepoznajemo opasnost s kojom bismo se mogli suočiti u budućnosti. Budući da u ljubavi želimo sve najbolje, teško prihvaćamo upozoravajuće znakove koji nam govore da nešto nije dobro.

Ove stvari mogu nam izgledati kao ljubav, ali zapravo su totalna suprotnost.

1. Konstantno želi znati gdje ste
Naravno da će vas vaš partner preispitivati o tome gdje ste, kakvi su vam planovi i što radite. Ali kada se vaš partner ponaša kao uređaj za praćenje koji cijelo vrijeme mora znati gdje se nalazite, to signalizira nezdravu, opsesivnu osobinu.

Ovo vam u početku može izgledati kao ljubav, ali to je kontrola i opsesija, prenosi 24sata.

2. Šalje poruke i zove vas 24 sata dnevno
Očito je da svaka veza zahtijeva komunikaciju i u početku, dok se još upoznajete, bit će je puno više. Razumljivo je da se jednostavno ne možete zasititi jedno drugog. Ako se vaš partner naljuti kada mu se ne javite ili ne odgovorite na poruku te vas konstantno zove i šalje poruke, sve dok ne odgovorite – to je znak upozorenja.

Ako uz to od vas krenu zahtijevati da morate odgovoriti čim vas zovu, bježite! To je manipulativno ponašanje.

3. Pritišće vas da razgovarate o stvarima o kojima ne želite
Svatko ima svoje granice i svatko ima pravo podijeliti s drugom osobom ono što želi. Ali kada netko inzistira i gotovo prisiljava i pritiska drugoga da dijeli detalje koje ne želi, to je problematično.

To je maleni korak prema emocionalnom zlostavljanju. Štoviše, otkrivanje vaših najmračnijih tajni i misli omogućuje drugoj osobi buduće zlostavljanje. Gotovo se može činiti kao da vas drže kao taoca. To je izrazito otrovno te je znak da vas partner nimalo ne poštuje.

4. Samo vas želi vidjeti
Naravno, slatko je što vas partner želi vidjeti i što vas cijeni možda više od svojih prijatelja.

Osoba s kojom izlazite trebala bi između ostalog željeti upoznati i vaše prijatelje i obitelj. Ako nema želju iza tim i samo želi vidjeti vas, to bi moglo upozoravati na opsesiju s vama. To jednostavno nije zdravo.

5. Uhodi vas na društvenim mrežama
Možda se čini simpatičnim to što obraća pozornost na vaše aktivnosti na društvenim mrežama, ali u isto vrijeme, ne bi trebali obraćati pozornost na postove koji vam se sviđaju ili koje komentirate.

Možda je to pitanje ljubomore ili nesigurnosti, ali je i u jednu ruku posesivno. Kasnije bi ta toksičnost mogla uništiti vašu vezu te bi partner mogao pratiti svaki vaš korak.

6. Moli za drugu priliku
U nekom trenutku ‘žrtva’ će primijetiti vlastite toksične osobine i ponašanje. Kada to primijeti, mogao bi vas početi prozivati i ispitivati. Ako se vaš partner krene ispričavati i tražiti drugu priliku, zna da je pogriješio. Na kraju krajeva, ako vaš partner ima ove osobine, vaš odnos nije ni zdrav ni povjerljiv.

Sloboda govora, osobnog izražavanja i privatnosti nikada ne bi smjeli biti narušeni ili oduzeti od vas, posebno iz straha da ćete razočarati ili naljutiti svog partnera. Ako je to slučaj, postoji problem i vrijeme je da razmislite o tim problemima kako biste svoj sljedeći korak mogli napraviti na najsigurniji mogući način, piše Your Tango.

Tri stvari koje možete otkriti o zdravlju samo po rukama

TAGGED:
Share This Article