Izgubio se “nevidljivi” lovac F-35! Vojska moli građane za pomoć: “Kako ste ga, dovraga, izgubili?!”

By U.S. Air Force photo by Master Sgt. Donald R. Allen - http://www.dvidshub.net/image/935698/aerial-refueling-f-35-lightning-ii-joint-strike-fighters-eglin-afb-fla#.UZyEMrVU8QY, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49689165

Američki borbeni avion F-35 nestao je u Južnoj Karolini nakon što se pilot katapultirao, a vojska sada ima problema s pronalaženjem nevidljive letjelice.

Potraga za borbenim avionom F-35B Lightning II usmjerena je na dva jezera nakon što se pilot marinaca katapultirao iznad sjevernog Charlestona iz nepoznatog razloga, prenosi Dnevnik.hr.

Američki vojni dužnosnici apelirali su na javnost za pomoć u pronalaženju borbenog zrakoplova. Pilot se sigurno spustio padobranom u North Charleston oko 14 sati te je prebačen u lokalnu bolnicu, gdje je u stabilnom stanju, rekla je bojnica Melanie Salinas. Ime pilota nije objavljeno.

Na temelju lokacije i putanje nestalog zrakoplova, potraga za mlaznim zrakoplovom F-35 Lightning II bila je usmjerena na jezera Moultrie i Marion, rekla je viša glavna narednica Heather Stanton u združenoj bazi Charleston. Oba su jezera sjeverno od North Charlestona.

“Kako ste, dovraga, izgubiti F-35? Kako nema uređaja za praćenje, a mi tražimo od javnosti što – da pronađu mlažnjak i predaju ga?”, zapitala se kongresnica Nancy Mace.

Dužnosnici još uvijek istražuju zašto se pilot katapultirao, rekle su vlasti, piše Guardian.

Share This Article