‘Sive vrane su brižni i požrtvovni roditelji, molimo vas, imajte razumijevanja za njih!‘

Foto: Unsplash

Kada im se učini da je njihov mladunac ugrožen, neće se ustručavati suprotstaviti ni znatno većima od sebe

Iz ZOO vrta u Zagrebu podsjetili su javnost kako u ovo doba godine vrane imaju mlade te su zamolili za razumijevanje. U gradovima one znaju napasti ljude, ali samo ako su oni (često ni ne znajući) u blizini njihovih poletaraca koji su završili na tlu. Pošto su vrlo zaštitnički nastrojene, ne boje se kljucnuti daleko veća stvorenja, a sve kako bi spasili mališane od onog što misle da je prijetnja za njih.

– Sive vrane su zapravo brižni i požrtvovni roditelji! Doba je gniježđenja sivih vrana. Neki mladunci ispadaju iz gnijezda, a neki na tlu završe tijekom prvih letova. Iako su mnogi od njih već prilično veliki, još nisu samostalni i ne mogu letjeti.

O njima se u tim situacijama brižno i požrtvovno brinu njihovi roditelji. Kada se roditeljima učini da je njihov mladunac ugrožen, neće se ustručavati suprotstaviti ni znatno većima od sebe. Ljudima to izgleda kao da ih vrane napadaju, a one su zapravo uzorni roditelji.

Imajte razumijevanja za obitelji sivih vrana!

U idućih će mjesec dana njihovi poletarci odletjeti iz gnijezda, odnosno s tla – poručili su iz ZOO vrta, prenosi Jutarnji.

Ukusne grickalice koje smanjuju rizik od srčanih bolesti i povećavaju razinu hormona sreće

Share This Article