Šok u Termama Ptuj u Sloveniji: Dijete se utapalo u bazenu pa preminulo u bolnici

Foto: Pexels

Spasioci su djetetu pružali prvu pomoć do dolaska Hitne. Policija sumnja na počinjenje kaznenog djela izazivanja smrti iz nehaja

Dijete se utapalo u bazenu u Termama Ptuj u Sloveniji, a potom je preminulo u bolnici, prenosi slovenski 24.ur.

Policija je jučer oko 12:30 sati dobila dojavu da se dijete utapa u bazenu. Spasioci su djetetu pružili prvu pomoć do dolaska Hitne, ali dijete je kasnije umrlo u bolnici.

Iz Terma Ptuj izvijestili su da su šokirani tragičnim događajem, a obitelji izražavaju sućut. U postupku surađuju s nadležnim tijelima koja su odmah obaviještena o događaju.

Dostavili su im svu potrebnu dokumentaciju, dokaze o odgovrajućem broju i osposobljenosti spasilaca i animatora plivačkog kluba te potvrdu o pregledu i tehničkoj ispravnosti kupališnih objekata i opreme.

Policija je priopćila da nastavalja intenzivno istraživati okolnosti događaja i sumnju na počinjenje kaznenog djela izazivanja smrti iz nehaja. O događaju su obavijestili i dežurnog državnog tužitelja i dežurnog istražnog sudca u Ptuju koji su događaj prepustili policiji.

Obavijestili su i Inspekciju za prirodne i druge nesreće. Naknadno je dežurni istražni sudac naredio sudsku obdukciju.

Prema 24.ur, u Termama Ptuj pobrinuli su se da se odgovorno poštuju najviši sigurnosni standardi. Imaju stečenu normu kvalitete ISO 9001 u okviru koje provode mjere sigurnosti te mjere usavršavanja spašavatelja, piše danas.hr

Share This Article