Bolan poraz Kraljica šoka na Euru: Zabile šest golova susjedama u drugom poluvremenu

Foto: Marino Bobetić/Unsplash

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je 26:18 od Slovenije u prvom susretu Glavne skupine 1 i tako bitno smanjila svoje izglede da se nađe među najboljim sastavima natjecanja na kraju. Hrvatska je odigrala dva potpuno različita poluvremena. Prvo vrlo dobro, a drugo jako slabo.

HRVATSKA: I. Kapitanović 0/8, T. Pijević 11/29, P. Posavec 1/2, D. Krsnik -/-, S. Posavec 2/2, L. Kalaus -/-, D. Kalaus, K. Ježić 1/2, T. Japundža 1/3, K. Pavlović 2/6, L. Burić -/-, A. Šimara 2/3, A. Debelić 3/5, T. Petika 0/3, V. Blažević 5/12, K. Prkačin 1/5, izbornik: Nenad Šoštarić

SLOVENIJA: B. Zec 0/1, M. Vojnović 1/3, A. Pandža 12/27, V. Klemenčić 3/4, E. Novak 1/1, A. Gros 7/13, E. Omoregie 2/5, N. Žabjek -/-, T. Stanko 1/4, T. Mavsar 4/6, N. Ljepoja 5/5, N. Zulić 1/3, A. Varagić 1/2, B. Lazović 1/1, M. Svetik -/-, T. Gomilar Zickero -/-, izbornik Dragan Adžić (CG)

Gotovo do posljednjeg trenutka izbornik Nenad Šoštarić čekao je odluku liječničke ekipe i igračice Valentine Blažević, odnosno Dore Krsnik mogu li igrati ovaj izuzetno važan susret. Na našu veliku sreću obje su se našle u sastavu.

Stožice Arena nije ni izbliza bila tako puna kao što se moglo očekivati, tako da se i ono malo hrvatskih navijača koji su došli moglo povremeno čuti kako podržavaju našu reprezentaciju.

Hrvatska je krenula u postavi s Teom Pijević na vratima. Paula Posavec i Tena Japundža bile su na krilima. Na crti Ana Debelić te na vanjskim pozicijama Kristina Prkačin, Valentina Blažević i Dora Krsnik.

S dva projektila svoje najbolje igračice Ane Gros, otvorila je Slovenija susret. Hrvatska je propustila realizirati prva tri napada. Već u 6. minuti naša reprezentacija našla se u minusu od 4 pogotka (0:4). Naravno da je izbornik morao pozvati minutu predaha jer Slovenija je bila u naletu koji je trebalo na svaki način zaustaviti.

Hrvatska je prvi pogodak postigla nakon 6 minuta i 46 sekundi igre. Onda su naše rukometašice zabile još jedan sa sedam metara i lakše se disalo (2:4). Još je ljepši pogled na semafor bio u 12. minuti kada je Hrvatska stigla na minus jedan (5:6). Dvije minute poslije sve je bilo na početku, a naša reprezentacija imala izjednačenje 7:7. Čak su imale i napad za vodstvo, ali ga na žalost nisu iskoristile.

Dočekali smo to u 19. minuti. Vodstvo 9:8 nam je donijela „lavica“ Valentina Blažević koja je igrala simultanku protiv cijele slovenske reprezentacije. Nažalost, nakon toga je slijedilo pet-šest minuta crne rupe u kojoj se jako mnogo promašivalo i umjesto da na predah odnese dva-tri pogotka razlike, Hrvatska je dala priliku Sloveniji da se vrati u utakmicu i odnese plus jedan u svlačionicu (12:13). Šteta.

Slovenija je nastavila u istom ritmu i drugi dio. Nakon pet minuta bile su na tri razlike (12:15). Hrvatska se i dalje mučila. Nitko nije uspijevao pogoditi gol raspoložene Amre Pandžić koja je polako izrastala u domaćeg junaka. U 41. minuti Slovenija je pobjegla na 4 pogotka razlike (13:17). Hrvatska nije izgledala dobro u tim trenucima pa je pozvana minuta predaha da se pokušaju srediti naši redovi.

Pokušao je izbornik s brojnim promjenama. Ušle su Lara Burić, Andrea Šimara, Katarina Pavlović, Stela Posavec… Nije pomoglo. Slovenija je stalno dizala svoju prednost. U 45. ona je već iznosila velikih plus pet (13:18), a to znači da su naše rukometašice postigle samo jedan pogodak u trećoj četvrtini. Uz sve to, Slovenija nije iskoristila i dva sedmerca.

Iskusni Crnogorski stručnjak znao je u završnici susreta usporiti igru svoje ekipe, iscrpljivati našu obranu i polako trošiti vrijeme. Ono je ionako bilo na njihovoj strani. Slovenija je drugo poluvrijeme dobila 13:6. Time smo sve rekli.

Tea Pijević je imala 11 obrana. Valentina Blažević je vukla koliko je mogla i bila naš prvi strijelac s 5 pogodaka. Tri je dala Ana Debelić. Kod Slovenije 12 obrana Amre Pandžić. Najučinkovitija je, prema očekivanju, bila Ana Gros sa 7 pogodaka.

Sljedeći susret Hrvatska igra u subotu 12. studenog u 18.00 sati protiv Danske, piše HRS.

EHF EURO 2022: GLAVNA SKUPINA 1, 1. KOLO

HRVATSKA – SLOVENIJA 18:26


Standings provided by Sofascore

Share This Article