Nakon bečkog s crvima, studenti o hrani u menzama: “Neki su prijavljivali kosu, čavle…”

Screenshot dnevnik.hr

Što je to u bečkom odresku, pitali su se brojni studenti nakon što je jedan njihov kolega objavio fotografiju na kojoj se vidi komad mesa s nečim što nalikuje na – crve. Krenula je lavina komentara i fotografija, a u restoran je munjevito poslana – inspekcija.

Već duže vrijeme kruže fotografije na društvenim mrežama o hrani u studentskim menzama. “Uprava u ovom konkretnom slučaju nije dovodila u pitanje autentičnost fotografije, već je odmah reagirala”, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica o nedavnom slučaju kada je jedan student objavio fotografiju na kojoj se vidi komad mesa s nečim što nalikuje na crve.

Foto studentski centar

“Ovo nije izdvojeni slučaj, već samo jedan u nizu. Studenti su kroz društvene mreže ili drugim kanalima, Zboru i drugim institucijama, prijavljivali kako su u svojoj hrani pronašli ostatke ljudske kose, čavle i druge predmete organskog ili anorganskog podrijetla. Svaki put kad smo dobili javnu pritužbu na kanal zbora smo zatražili nadzor. Nekada smo dobili odgovor, nekad ne”, pojasnila je Matea Vasilj, potpredsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Vasilj ističe da u manjem omjeru Zbor i uprava imaju komunikaciju, ali da to nije na razini s kojom bi bili zadovoljni.

Provodile su se i ankete među studentima. “Studenti se žale primarno na ponudu i količinu obroka. Apeliramo na Ministarstvo znanosti i obrazovanja na što brže donošenje novog pravilnika o studentskoj prehrani”, kazala je Vasilj te dodala da njezine kolege dvije godine intenzivno rade na toj promjeni.

“U užem krugu smo iskomunicirali da bi do deset kuna bila odgovarajuća cijena, ali kroz idućih mjesec dana na razini države planiramo provesti anketu – gdje bi se studentima prezentirali obroci i njihova cijena”, zaključila je Vasilj, piše dnevnik.hr.

Share This Article