3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Privedena šefica u HAMAG-u i istaknuta članica mladeži HDZ-a, Ured europskog javnog...

Privedena šefica u HAMAG-u i istaknuta članica mladeži HDZ-a, Ured europskog javnog tužitelja je tereti za namještanje natječaja

Točno u podne iz obiteljske kuće u Mihovljanu policijski istražitelji izveli su Magdalenu Dovečer, šeficu u HAMAG BICRO-u, i u neoznačenom ju policijskom automobilu sproveli u Zagreb.

Dovečer je bila u plavom poslovnom odijelu i bijeloj košulji, u ruci je nosila samo torbicu, dok je kofer s njezinim stvarima ponijela starija žena, pretpostavlja Jutarnji list, njezina majka, koja je s odvjetnikom također krenula u Zagreb.

Europsko tužiteljstvo sumnjiči Magdalenu Dovečer, poznatu kao vrlo aktivnu članicu mladeži HDZ-a, da je sudjelovala u namještanju natječaja teškoga oko milijun kuna.

Kako doznaje Jutarnji list, riječ je o poslu izrade grafičkoga dizajna promotivnih materijala koji je u potpunosti financiran iz fondova Europske unije.

Kuća obitelji Dovečer u rezidencijalnom kvartu Mihovljana, koji su nastanili bogatiji Međumurci, ili povratnici iz inozemstva.

Dok su policajci pretraživali kuću, nitko od susjeda nije izašao na ulicu, niti otvarao vrata.

U Nedelišću je istovremeno uhićen Tihomir Pajić Pajo, rođak uhićene, vlasnik Studia P, u čiju je korist namješten natječaj.

Magdalena Dovečer za oko sat vremena će stići u Zagreb, gdje će biti ispitana i vjerojatno zadržana u pritvoru, piše Jutarnji list.

Dovečer je članica Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca, pohađala je i Političku akademiju u organizaciji HDZ-ove Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Policija i Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) pretresli su obiteljsku kuću Magdalene Dovečer, uhićene voditeljice Službe za koordinaciju u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koja se sumnjiči da je namještala natječaj tvrtki svoga rođaka.

Najnovije

Još iz rubrike