Hrvatska u četvrtfinalu SP-a protiv Srbije

Foto: HVS

Hrvatska je svladala Gruziju (13:7) i tako izborila četvrtfinale protiv Srbije koje je na rasporedu u srijedu u 16.00 sati

Ivica Tucak, hrvatski izbornik:

– Nije ovo bilo za peticu, ali je bilo jako dobro. Vidjelo se da momčad u svakom trenutku zna što radi, što želi. Znali smo da će igrati tu M-zonu, mislim da smo ih tu zaustavili potpuno. Obrana je bila odlična, ali odmah ju valja zaboraviti i spremiti se za Srbiju. Sve smo detalje izanalizirali protiv Gruzijaca. U konačnici, pa i mi smo igrali M-zonu jer smo znali da ćemo i morati kada imamo beka manje. I jedno i drugo je funkcioniralo… ponavljam, vrlo dobro.

Andrija Bašić:

– Pripremali smo se za utakmicu maksimalno. Tako smo i maksimalno ozbiljno shvatili suparnika, a sve gledajući njihove utakmice. Nikome nije bilo lako protiv njih. Samo prvu četvrtinu su bili u egalu. Kasnije smo stvarno iskontrolirali utakmicu i mirno je priveli kraju.

Ante Vukičević:

– Sami smo najavljivali Gruziju kao snažnog suparnika, što oni i jesu, ali mi smo od početka do kraja igrali točno onako kako smo se dogovorili. Uspjeli smo realizirati naše šanse, a mislim da smo i u obrani bili usredotočeni, energični. Zaslužena pobjeda, ali sad se treba prebaciti na Srbiju i ovo zaboraviti.

Kontantin Harkov:

– Napravili smo što smo trebali, a inače mislim da smo dobro, dosta dobro odigrali, ali moramo to još bolje. Malo pojačati obranu. Ona je dosad dobra, ali može i mora i bolje.

Luka Bukić:

– Mislim da smo Gruziju dobro odradili. Mi se pripremamo za svaku utakmicu, ali sada smo baš sve i proveli u djelo, uspjeli smo se relativno brzo, a visoko odvojiti. Zabili smo par nekih laganih golova, ali to ne znači i da je bilo lako za igrati. Osjeti se taj izostanak jednog igrača u rotaciji, piše HVS.

Share This Article