21.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno HDZ o Milanoviću: Zgražamo se nad štetočinom s Pantovčaka, pogledajte što je...

HDZ o Milanoviću: Zgražamo se nad štetočinom s Pantovčaka, pogledajte što je ranije izjavljivao o BiH

“Zoran Milanović je davno izdao Hrvate u BiH podržavajući jataka Komšića, zagovarajući tzv. građansku BiH, radujući se kada su Bošnjaci preglasavali Hrvate i Hrvatice, potom, kao premijer, “hrabro” šuteći na sastancima Europskog vijeća o nepravdi koja se nanosi hrvatskom narodu u BIH, o pravima koja su mu tada otimana. Ni riječi nije zucnuo!”

Tako glasi reakcija iz HDZ-a na jutrošnju Milanovićevu izjavu, u kojoj je opet žestoko napao vladajuću stranku, premijera Andreja Plenkovića, ministre Gordana Grlić Radmana i Marija Banožića, pravosuđe te Europsku uniju. Plenkovića je nazvao izdajnikom, Grlić Radmana i Banožića glupim, a nije usfalilo ni slikovitih opisa EU-a.

HDZ-ovci su reagirali putem facebooka i također uzvratili prekomjernim verbalnim granatiranjem: Citirajući Milanovićevo “Umirem od stida”, uzvratili su: “Svi se zgražavamo nad štetom koju Milanović nanosi Hrvaticama i Hrvatima u BIH, tjerajući sve saveznike od nas i neprekidno vrijeđajući svakog tko bi mogao pomoći Hrvatima u BiH. Za čije interese radi čovjek koji uporno sramoti Hrvatsku, koji je želi izolirati?”, pitaju se u priopćenju.

Zatim se dodaje kako su “jučerašnji zaključci Europskog vijeća, koje je na inicijativu Predsjednika vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića prvi put jasno izrazilo spremnost da dodijeli BiH status kandidata, najbolji su odgovor na laži Štetočine s Pantovčaka. Citiramo: “Pozivamo političke čelnike Bosne i Hercegovine da hitno dovrše ustavnu i izbornu reformu, što će toj zemlji omogućiti stabilnost i potpuno funkcioniranje te napredak na EU putu”. No Milanović opet minira svaki napor da međunarodna zajednica pomogne Hrvatima u BiH, da se postigne dogovor o izmjenama Izbornog zakona”, poručio je HDZ.

A kao dokaz njegove prevrtljivosti, objavljen je Milanovićev intervju Jutarnjem listu 2010. iz razdoblja prije nego je postao premijer, u kojem je na pitanje, kakvu politiku će voditi prema Hrvatima u BiH, on odgovorio “Nećemo se miješati u unutarnje stvari BiH. Hrvati koji tamo žive, trebaju tražiti i ostvarivati svoju poziciju u BiH”.

A na pitanje je li BiH jedan od ključnih vanjskopolitičkih prioriteta Hrvatske, Milanovićev odgovorio bio je negativan, a glasi: “Ne. To je važna, ali ne i ključna stvar. Hrvatska je za nas ključna. BiH je i važno vanjskopolitičko pitanje, ali ulaskom u EU naša vanjska politika poprimit će nove obrise i dimenzije. Za nas će se svijet dosta promijeniti ulaskom u EU”, izvukli su HDZ-ovci davno zaboravljeni intervju Zorana Milanovića, piše Jutarnji list.

VIDEO Milanović: Ovo je hrvatska politička tragedija, umirem od stida

Najnovije

Još iz rubrike