21 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Borci pukovnije Azov uništavaju neprijateljski oklopnjak s posadom u Mariupolju

VIDEO Borci pukovnije Azov uništavaju neprijateljski oklopnjak s posadom u Mariupolju

Borci pukovnije Azov uništili su neprijateljsko borbeno vozilo pješaštva s posadom i pucali na neprijateljsko pješaštvo u Mariupolju.

“Azov pogađa točno u cilj. Azovljev cilj su ruske okupacijske snage. Vojnici pukovnije [Azov] u Mariupolju uništili su neprijateljski oklopnjak s posadom. Rusko pješaštvo se također umorilo od borbi i leglo je na jednu od ulica. Ukrajinski grad zauvijek i zauvijek”, objavio je Azov na Telegramu, objavljujući relevantne video zapise.

Kako je objavljeno, Mariupol, u regiji Donjecka, proživljava jednu od najvećih humanitarnih katastrofa zbog ruske agresije. Rusi bombardiraju nenaoružane stanovnike i blokiraju isporuku humanitarne pomoći. Prema riječima gradonačelnika Mariupola Vadima Bojčenka, od 27. ožujka broj civilnih žrtava u Mariupolju iznosio je oko 5000 ljudi, uključujući oko 210 djece.

U Mariupolju se sada nalazi oko 130.000 civila, koji mole za pomoć, blokiranih od strane ruskih osvajača.

Ruske trupe su Mariupolj pretvorile u ogromnu ruševinu. Lokalni stanovnici padaju u nesvijest od gladi na ulicama, a neprijateljske bombe ih žive zakopavaju u skloništima.

Borci pukovnije Azov ostaju u Mariupolju i nastavljaju obranu grada.

Najnovije

Još iz rubrike